A selekcija

ORLOVI NA DLANU | BOŽIĆNA ČAROLIJA VLAHOVIĆA U SALERNU, VMS I ILIĆ SRUŠILI NAPOLI, ĐURIČIĆ ASISTENT U POBEDI PANATINAIKOSA, TADIĆ SLAVIO U MALOM ISTANBULSKOM DERBIJU

08.01.2024.

U danu kada su pravoslavni vernici slavili Božić po Julijanskom kalendaru, srpski reprezentativci koji nastupaju u Italiji i Grčkoj radovali su se uspehu svojih klubova. Dušan Vlahović je bio junak Stare dame u Salernu, golom koji je postogao u zaustavnom vremenu. Juventus je pobedio Salerenitanu (2:1) i ostao u trci za Skudetom, a Torino za koji su zapažen nastup imali Vanja Milinković – Savić i Ivan Ilić zabeležio je veliku pobedu protiv Napolija (3:0).

U Grčkoj je odlično izdanje imao Filip Đuričić koji je bio asistent kod drugog gola u pobedi Panatinaikosa protiv Panetolikosa (2:1).  Andrija Živković je u solunskom derbiju sa Arisom bio na terenu od 67. minuta. Na Božić se pobedi radovao i Dušan Tadić, u malom gradskom derbiju sa Istanbulom, Fenerbahče je slavio ubedljivim rezultatom (5:1). U subotu su na terenu bili Nikola Milenković i Darko Lazović. U meču sa Interom Lazović je bio na terenu od 46. minuta, Verona je bila na pragu velikog iznenađenja, ali domaćin je slavio posle mnogo uzbuđenja u finišu meča (2:1). Milenković je pružio dobru partiju u Ređo Emiliji protiv Sasuola (0:1), a ljubičasti su propustili priliku da iz jedanaesterca (promašaj Bonaventure) osvoje barem bod koji bi im mnogo značio u borbi za mesto koje vodi u Ligu šampiona. Na Ostrvu su na programu bili mečevi FA Kupa, Đorđe Petrović je bio siguran na golu Čelsija u pobedi (4:0) protiv Prestona. Ceo meč odigrao je i Saša Lukić za Fulam koji je savladao Roteram (1:0).