A selekcija

BRANISLAV NEDIMOVIĆ, JOVAN ŠURBATOVIĆ, MIROSLAV TANJGA I STEVAN STOJANOVIĆ| SRBIJU NIKO NIJE ŽELEO ZA PROTIVNIKA, RESPEKT SVIMA, CILJ JE PLASIRATI SE U DRUGI KRUG (VIDEO)

02.12.2023.

Imala je Srbija reprezentativnu delegaciju na žrebu u Hamburgu na čelu sa potpredsednikom Branislavom Nedimovićem (predsednik Dragan Džajić nije mogao zbog privatnih obaveza da bude u Nemačkoj), odnosno generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem, selektorom Draganom Stojkovićem, direktorom sportskog sektora Miroslavom Tanjgom, direktorom A reprezentacije Stevanom Stojanovićem, direktorom medijskog sektora Nebojšom Petrovićem, tim menadžerom A tima Nemanjom Filipovićem i portaprolom Milanom Vukovićem.

BRANISLAV NEDIMOVIĆ: ŽELEO SAM GRUPU SA HRVATSKOM I ALBANIJOM, RED JE DA DANSKOJ VRATIMO ZA 1992. GODINU

Srbija će imati sve uslove da spremno dočeka start na Prvenstvu Evrope i duel sa Engleskom u Gelzenkirhenu, a prvi potpredsednik FSS Branislav Nedimović ne krije da bi se više radovao rivalima iz druge grupe.

„Iskreno, želeo sam B grupu gde se nalaze Španija, Albanija i Hrvatska. Mislim da imamo pristojne šanse, ukoliko se dobro pripremimo, ispravimo neke greške iz prethodnih utakmica. Savez će da uradi sve da pronađe bazu u narednih 48 sati, omogući igračima i stručnom štabu maksimalne uslove. Da se dobro pripreme za start i meč sa Englezima“ ističe Branislav Nedimović.

Prvi meč je u Gelzenkirhenu…

„Da smo birali bolje, ne bi odabrali. Mislim tu i na Minhen. Možda još jedan stadion, tamo u pravcu Štutgarta i Frankfurta. Ovo je sasvim dobro, nije daleko, hiljadu kolometara od Beograda, utakmice u kojima ćemo imati veliku podršku Srba, dijaspore“

Mnogi su bežali od B grupe, Vi ne…

„Jutros sam to svima pričao, i predstavnicima Albanije i Hrvatske, samo da nam vi dođete. Ali eto, želja mi se nije ispunila“.

Englezi na startu?

„Bilo bi idealno da igramo treći meč sa njima, ali…Danska? Red je da im vratimo za 1992. godinu“ zaključio je Branislav Nedimović, potpredsednik FSS.

JOVAN ŠURBATOVIĆ: IMAĆEMO VELIKU PODRŠKU, NAVIJAČI DA POŽURE SA KUPOVINOM ULAZNICA

Deo delegacije FSS sutra odlazi u Franfurt, zatim Majnc i Augsburg kako bi definasali sve oko boravka u Nemačkoj. Prethodno utisci o žrebu i rivalima iz ugla generalnog sekretara Jovana Šurbatovića. Prvo Engleska?

„Velika utakmica, trećeg dana Evropskog prvenstva. Engleska ima možda i najjaču reprezentaciju i glavni je favorit za osvajanje šampionata. Grupa je teška, moglo je i bolje, ali i gore. Nema lakih protivnika. Bio sam opušten, bez straha i bojazni ko će nam doći u grupi. Mislim da imamo šanse, očekujemo svi da se naši igrači predstave u najboljem svetlu na najvećoj sceni“ ne krije prvi operativac FSS.

Znamo datume kada igra Srbija, nema sumnje da će Orlovi imati veliku podršku?

„Mi smo se organizaciono kao Savez već pripremili, veoma brzo ćemo preko našeg sajta dati sve servisne informacije našim navijačima vezane za kupovinu ulaznica. Ono što znamo jeste da od 4. decembra počinje prodaja karata, naši navijači mogu da računaju na garantovanih 10 hiljada ulaznica za svaku utakmicu. U Gelzenkirhenu je kapacitet 50 hiljada mesta, dobro je što dva meča igramo u Minhenu, na jednom od najvećih stadiona Alijanc areni, kapaciteta 67 hiljada mesta. Tako da ćemo imati značajnu podršku, veliki broj naših ljudi živi i radi u Nemačkoj, a interesovanje u Srbiji među našim navijačima za put u Nemačku je zaista veliko. Apelujem na sve da na vreme apliciraju, karte se kupuju isključivo preko sajta UEFA a mi ćemo im omogućiti brz pristup preko našeg sajta sa svim servisnim informacijama.“

Deo delegacije ostaje u Nemačkoj…

„Mi smo napravili prvi izbor, sada je već sve poznato, sutra odlazimo za Frankfurt a zatim za Majnc i Augsburg. I tamo će biti naša baza, u jednom od ta dva grada, jer to je ono što smo prižljkivali, izuzetni su uslovi, hoteli, tereni, tako da ćemo sve veoma brzo definisati“ jasan je Jovan Šurbatović.

MIROSLAV TANJGA: NIKO NIJE ŽELO SRBIJU ZA PROTIVNIKA

Direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga veruje da Orlovi mogu do nokaut faze na smotri najboljih evropskih selekcija.

„Sve selekcije koje su se našle u žrebu, nema lakih. Protiv svih mora da se igra, važna je dobra priprema, a verujem da možemo da prođemo u drugi krug“ kaže Miroslav Tanjga i apostrofira jednu činjenicu“Srbiju niko nije želeo za protivnika, svi sa kojima smo pričali, nisu nas hteli za rivala. I to mislim na one najjjače selekcije. To je samo dokaz da nas fudbalska Evropa ceni i poštuje. Srbija može da pobedi svakog rivala, to svi znaju, zato nas niko nije želeo. Moramo da izađemo samouvereni na teren, sa željom da pobedimo, damo svoj maksimum“ ne ostavlja dilemu direktor sportskog sektora.

STEVAN STOJANOVIĆ: FOKUS NA SVAKI MEČ, PRESUDNI ONI SA SLOVENIJOM I DANSKOM

Direktor A selekcije Stevan Stojanović ne krije da bi više voleo da sa Englskom igramo treći meč u grupi…

„Znali smo da nema lakih rivala, sa svakim mora da se igra, e sad, da li je moglo bolje ili lošije, mislim da sve zavisi od nas. Moramo da se fokusiramo na svaki meč, bez obzira da li je premijerni meč sa Engleskom ili kasnije Slovenijom i Dsnskom. Voleo bih da sa Englezima igramo treći meč, ali važan je svaki, pogotovo dueli sa Slovenijom i Dsnskom koji će odlućivati o plasmanu. Gradovi u kojima igramo su dobri, imaćemo veliku podršku, u Nemačkoj je svuda praznik kada se igra fudbal. Ostalo je da izaberemo bazu, mislim da će uslovi biti odlični. Igračima ćemo omogućiti mir, važan je svaki detalj kako bi imali sve uslove za dobru pripremu i učinak na terenu“ jasan je Stevan Stojanović.