A selekcija

DRAGAN DŽAJIĆ, PREDSEDNIK FSS | SVAKO ZASLUŽUJE RESPEKT I POŠTOVANJE, NE PLAŠIM SE ENGLEZA, KAO NI PREOSTALA DVA RIVALA, OZBILJNOM PRIPREMOM MOŽEMO DO DRUGOG KRUGA

02.12.2023.

Niko kao on nema iskustvo koje mu daje mogućnost da na realan način sagleda ono što Srbiju očekuje na Prvenstvu Evrope ili još bolje, ono čemu se Srbija može nadati u duelima sa Engleskom, Slovenijom i Danskom – Dragan Džajić, prvi čovek srpskog fudbala, nekad vicešampion Evrope koji je sa reprezentacijom pokorio „Gordog Albiona“, kasnije kao funkcioner u klubu, prvak Evrope i sveta.

„Ni posle ceremonije u Hamburgu nisam ni malo promenio mišljenje u odnosu na ono što sam govorio pre žreba. Svaki protivnik na Evropskom prvenstvu zaslužuje respekt i veliko poštovanje. Mi najbolje znamo koliko je teško otići na završni turnir, čekali smo 24 godine i sada treba dobro da se pripremimo, ne samo u fizičkom i taktičkom, već i u psihološkom smislu. Ne plašim se Engleza, iako je jasno da su oni prvi favoriti, ne samo za prvo mesto u grupi, već i za osvajanje Evropskog prvenstva. Naravno, ne plašim se ni druga dva rivala u grupi, ali je jasno da samo maksimalnim pristupom i ozbiljnom pripremom možemo do željenih rezultata u sve tri utakmice. Imamo igrače koji su nosioci igre u velikim evropskim klubovima, ali imamo i one mlađe koji su željni dokazivanja i ne postoji bolja prilika da izbiju u prvi plan od najveće smotre evropskog fudbala. Očekujem veliku podršku naših navijača i u Gelzenkirhenu i u Minhenu, a nadam se i nakon toga u nokaut fazi Evropskog prvenstva“ rekao je Dragan Džajić, predsednik FS Srbije.