A selekcija

SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ I KAPITEN DUŠAN TADIĆ | SVAKA UTAKMICA BIĆE PRAZNIK FUDBALA, ŽELIMO PLASMAN U DRUGI KRUG (VIDEO)

02.12.2023.

 

Biće još mnogo priče na temu mečeva sa Engleskom, Slovenijom i Danskom u grupnoj fazi Prvenstva Evrope u Nemačkoj, ali prenosimo prve impresije selektora Dragana Stojkovića i kapitena Dušana Tadića.

„Interesantna, teška grupa. Svaka utakmica biće praznik fudbala. Ako bih nešto mogao da promenim, onda bih sa Engleskom igrao poslednji meč. Moglo je bolje, ali moglo je i gore. Moramo da budemo maksimalno spremni na ovom prvenstvu namkome prvi put igramo pod imenom Srbija. Cilj je da budemo što bolji, da osvojimo jedno od prva dva mesta. Veoma izazovni mečevi nas čekaju: balkanski duel sa Slovenijom koji može biti odlučujući, posle eto toliko godina, još od 2000. i prvenstva u Belgiji i Holandiji. Danci su jako neugodni, igrali smo nedavno sa njima prijateljski susret u Kopenhagenu, poraženi smo, ali ovo je sada nešto sasvim drugo, igramo za bodove. Dobra su ekipa, kompaktna. Englezi izgledaju kao jedna od najjačih selekcija u Evropi, imaju strahovito dobar tim, fantastičan potencijal, kvalitet na čelu sa Belingenom“ ne ostavlja dilemu Dragan Stojković.
Selektor Orlova ističe da se on i njegovi puleni ne plaše nijednog rivala.

„Nema potrebe za tim, ipak je ovo igra jedanaest na jedanaest. Imamo dosta vremena da sve analiziramo, sagledamo, napravimo planove, spremamo se da budemo najbolji kada je najpotrebnije, a to je onog dana kada se bude igrala prva utakmica“.

Utisak je da Stojkovićevu Srbiju najviše motivišu najjači rivali, što je u ovoj grupi Engleska.

„Možda to tako izgleda, ali generalno, Evropsko prvenstvo je veliki izazov. Uspeh je doći ovde, ali treba dati maksimum da se napravi pomak, da odigramo najbolje što možemo, prikupimo što više bodova i gledamo da odemo korak napred, a to je drugi krug. Nadam se da ćemo imati veliku podršku naših navijača, mnogo će nam značiti“ zaključio je selektor Srbije.

Kapiten Dušan Tadić ističe…

„Iz prvog šešira smo dobili možda i najjaču reprezentaciju, Englezi su među favoritima da osvoje šampionat. I iz drugog šešira smo dobili verovatno najbolju selekciju, veoma kvalitetnu ekipu, sigurno su najteži rival iz tog šešira, imaju dobar timski duh. I na kraju Slovenija, igrali smo protiv njih, uz svo poštovanje, mogli smo dobiti i nekog jačeg rivala. Dobro se poznajemo. Uglavnom, očekuju nas veoma interesantni dueli“ rekao je kapiten Orlova.