A selekcija

ORLOVI NA DLANU | TADIĆ ISTANBULSKI CAR, VLAHOVIĆ POGODIO U DERBIJU ITALIJE, MITROVIĆ I SMS DOMINIRAJU U ARABIJI, BLISTALI PAVLOVIĆ I RATKOV U POBEDI SALCBURGA

27.11.2023.

Dobar vikend naših reprezentativaca posle sjajno okončanih kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2024. Mnogi su se radovali golovima, a krenimo od kapitena Dušana Tadića, istanbulskog cara. Dušan Silni je učinio da Fenerbahče izađe iz male rezultatske krize i sa dva gola u pobedi protiv Karagumruka (2:1) nastavi trku sa Galatom za prvaka Turske. Važan gol postigao je i Dušan Vlahović u derbiju Italije protiv Intera (1:1), a dobru partiju pružio je i Filip Kostić. I tandem Srba u Al Hilalu, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković – Savić, nastavlja sa dominacijom u Saudijskoj Arabiji. Stradao je Al Hazem (0:9), Mitrogol je postigao prvi, a SMS deveti gol, imao je i jednu asistenciju.

U Austriji Salcburg hita ka novoj tituli, Petar Ratkov je bio strelac prvog gola u pobedi (3:2) protiv Hartberga, uz novo dobro izdanje standardnog Strahinje Pavlovića. I Nikola Milenković je odigrao dobru utakmicu u porazu Fiorentine (1:0) u Milanu za koga je igrao Luka Jović. Udineze je sa Lazarom Samardžićem gostovao Romi na „Olimpiku“ (3:1), dok je u Primeri Predrag Rajković bio sjajn na golu Majorke, ali nije uspeo da spreči minimalan poraz od Atletika u Madridu (1:0). Miloš Veljković je sa Verderom dočekao lidera Bundes lige, Bajer iz Leverkuzena (0:3), a Erhan Mašović je odoleo sa Bohumom (0:0) na gostovanju Hajdenhemu. U Rusiji Zenit je sa Strahinjom Erakovićem savladao Soči i zaseo na čelo tabele, a Spartak je slavio u Kalinjingradu protiv Baltike (0:2) uz dobru partiju Srđana Babića. U Grčkoj je na programu bio derbi u Solunu gde je Aris dočekao lidera šampionata Panatinaikosa (2:0), Filip Mladenović i Filip Đuričić nisu mogli da spreče radost domaćina. AEK je sa Mijatom Gaćinovićem slavio (0:1) u Janjini.