Vesti

ZAVRŠEN UEFA RAZVOJNI TURNIR U15 | NA KRAJU POBEDA PROTIV GRČKE

26.11.2023.

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi završen je UEFA Razvojni turnir za igrače do 15 godina na kome su, pored domaćina Srbije, učestvovale selekcije Grčke i Republike Irske, odosno specijalni gost iz Južne Amerike, reprezentacija Venecuele. Poslednjeg dana turnira koji za UEFA predstavlja pilot projekat za testiranje nekih novih ideja, posebno iz pravila fudbalske igre, Srbija je savladala Grčku 2:0 (1:0), a Republika Irska je bila bolja od Venecuele (3:1).

Srbija je zabeležila na kraju pobedu, jer podsetimo da su „orlići“ prethodno u duelima sa Venecuelom i Republikom Irskom ostvarili nerešen ishod, a kako pravila turnira nalažu da se odmah izvode jedanaesterci, Srbija je u oba slučaja imala manje sreće. Inače, na turnirima UEFA ovog tipa ne prave se tabele, a postoji i pravilo da selekcija koja učestvuje mora svakom igraču da omogući najmanje 90 minuta na terenu. Uglavnom, nekoliko lepih dana za sve učesnike, dana koji ostaju u sećanju.

STRELCI: 0:1 Grujić 39. 0:2 Pečeničić 74. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi. Sudija: Dušan Belić

GRČKA: Tavularis, Siozios, Kalpakis, Siriganis, Kumukelis, Lamprianidis, Musiadis, Stergiropulos, Ppanikopulos, Papakaralampus, Rikotakis. Igrali su još: Cipurolianos, Petusis, Kiriazis, Karagunis, Maras, Kaldezos.

SRBIJA: V.Popović, Šekularac, M.Popović, Nikić, Grujić, Pejović, Neziri, Raković, Milvud, Vajagić, Šipčić. Igrali su još: Čukić, Tadić, Strika, Anokić, Trailović, Đurić, Pečeničić.