A selekcija

ORLOVI U RAZGRADU | ŠETNJA, RAZGIBAVANJE, SUSRETI...СРБIJA SPREMNA ZA BUGARSKU

20.06.2023.

Jutarnja kiša praćena grmljavinom nije poremetila plan i program Dragana Stojkovića i članova njegovog stručnog štaba. Uobičajena šetnja pre ručka i istezanje pod komandom kondicionog trenera Kacuhita Kinošija, odrađeni su u blizini hotela Kartun u kome je naša ekspedicija smeštena uoči meča sa Bugarskom.

Zanimljivo da je ovaj hotel u funkciji isključivo kada se u Razgradu igra neka velika utakmica, a pre naše reprezentacije, koristili su ga mnogi veliki evropski klubovi koji su odmeravali snage u Ligi šampiona ili Lige Evrope protiv lokalnog Ludogoreca (Milan, Bajer Leverkuzen, Inter, Braga, Ferencvaroš, Espanjol).
U ponedeljak posle zvanične konferencije za medije, na parkingu stadiona u Razgradu, zabeležili smo srdačan susret selektora Bugarske Mladena Krstajića sa prijateljima iz Srbije. Najpre zagrljaj sa Nenadom Bjekovićem, a onda osmesi, pozdravi i stisak ruke sa Draganom Džajićem, Draganom Stojkovićem, Stevanom Stojanovićem, Goranom Đorovićem…
„Gde si kapitenu?“ – otelo se bivšem selektoru Srbije u trenutku kada je ugledao Dragana Stojkovića sa kojim je delio svlačionicu na početku svoje reprezentativne karijere.
„Mladen i ja ćemo u utorak uveče prvi put biti na suprotnim stranama. Dakle, sportski neprijatelji 90 minuta, a odmah posle utakmice ponovo veliki prijatelji. Reč je o sjajnom momku i odličnom treneru. Počeli su loše kvalifikacije, ali veoma repspektujem njegovu ekipu i moramo da budemo maksimalano oprezni jer će učiniti sve da dođu do pozitivnog rezultata.“ – rekao je Stojković na konferenciji za medije u Razgradu.
Inače, Stojković i Krstajić su na četiri utakmice zajedno bili deo našeg nacionalnog tima. Dva puta protiv Makedonije u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2000. godine i na turneji u Aziji u maju iste godine kada je Jugoslavija dva puta remizirala sa Južnom Korejom i pobedila Kinu sa 2:0.

U posebnom sećanju je duel sa Makedonijom na stadionu Partizana, kada su Plavi pod vođstvom selektora Vujadina Boškova slavili važnu pobedu od 3:1, a junak utakmice i strelac dva fenomenalna gola bio je upravo aktuelni selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković.