ŽREB ZA FIFA FUTSAL WORLD CUP 2021 | SRBIJA U "GRUPI SMRTI" SA PRVAKOM SVETA I TREĆOM SELEKCIJOM NA PLANETI

01.06.2021.

 

Teže nije moglo. Posle neverovatnog podviga i činjenice da smo jedna od šest evropskih selekcija (Litvanija sedma, domaćin turnira) koja je uspela da se plasira na FIFA Futsal World Cup 2021. u Litvaniji (12. septembar – 3. oktobar), žreb grupa završnog turnira u Cirihu bio je opet nemilosrdan i Srbiju „spakovao“ u definitivno najtežu grupu. Orlovi će biti u „grupi smrti“ sa prvakom sveta Argentinom, trećom selekcijom na planeti, Iranom, koji je na minulom šampionatu eliminisao Brazil, i reprezentacijom SAD koja dolazi sa velikim ambicijama u Litvaniju.

Orlovi prva dva meča igraju u Viljnusu, rivali su Iran (14.jun) i Argentina (17.jun), a zatim sa selekcijom SAD (20.jun) u Klaipedi.

„Posle najtežih kvalifikacija koje smo ikad odigrali, nadao sam se da ćemo imati bar malo sreće u ovom žrebu, ali ispalo je da gore nije moglo. Dobili smo Argentinu prvaka sveta, Iran koji je treći na svetu, selekcija koja je izbacila Brazila na prošlom prvenstvu, azijski div u futsalu. I SAD sigurno imaju ogroman potencijal. Kada vidim kakvih grupa ima, iskreno još teže mi je pao ovakav žreb“ rekao je Bojan Pavićević, direktor futsal selekcija FSS.

I kapiten Miloš Simić ne krije da je ovo daleko, daleko najača grupa na šampionatu…

„Neverovatno, nismo imali ni malo sreće, sa nama su u grupi dve selekcije koje će se boriti za titulu prvaka sveta. Zaista nas čeka težak posao da prođemo u drugu fazu, ali potrudićemo se kao i mnogo puta ranije da obradujemo Srbiju. Mala nepoznanica je samo reprezentacija SAD koja ima našeg stručnjaka na klupi, Dušana Jakića, trenera koji ih je preporodio. Definitivno smo moglo mnogo bolje da prođemo, ali idemo u Litvaniju uzdignute glave. Od pedeset i kusur članica UEFA mi se nalazimo među sedam koje će biti na FIFA Futsal Prvenstvu sveta i sama ta činjenica treba sve da nas čini ponosnim“ ne ostavlja dilemu Miloš Simić.