ЖРЕБ ЗА FIFA FUTSAL WORLD CUP 2021 | СРБИЈА У "ГРУПИ СМРТИ" СА ПРВАКОМ СВЕТА И ТРЕЋОМ СЕЛЕКЦИЈОМ НА ПЛАНЕТИ

01.06.2021.

 

Теже није могло. После невероватног подвига и чињенице да смо једна од шест европских селекција (Литванија седма, домаћин турнира) која је успела да се пласира на FIFA Futsal World Cup 2021. у Литванији (12. септембар – 3. октобар), жреб група завршног турнира у Цириху био је опет немилосрдан и Србију „спаковао“ у дефинитивно најтежу групу. Орлови ће бити у „групи смрти“ са прваком света Аргентином, трећом селекцијом на планети, Ираном, који је на минулом шампионату елиминисао Бразил, и репрезентацијом САД која долази са великим амбицијама у Литванију.

Орлови прва два меча играју у Виљнусу, ривали су Иран (14.јун) и Аргентина (17.јун), а затим са селекцијом САД (20.јун) у Клаипеди.

„После најтежих квалификација које смо икад одиграли, надао сам се да ћемо имати бар мало среће у овом жребу, али испало је да горе није могло. Добили смо Аргентину првака света, Иран који је трећи на свету, селекција која је избацила Бразила на прошлом првенству, азијски див у футсалу. И САД сигурно имају огроман потенцијал. Када видим каквих група има, искрено још теже ми је пао овакав жреб“ рекао је Бојан Павићевић, директор футсал селекција ФСС.

И капитен Милош Симић не крије да је ово далеко, далеко најача група на шампионату…

„Невероватно, нисмо имали ни мало среће, са нама су у групи две селекције које ће се борити за титулу првака света. Заиста нас чека тежак посао да прођемо у другу фазу, али потрудићемо се као и много пута раније да обрадујемо Србију. Мала непознаница је само репрезентација САД која има нашег стручњака на клупи, Душана Јакића, тренера који их је препородио. Дефинитивно смо могло много боље да прођемо, али идемо у Литванију уздигнуте главе. Од педесет и кусур чланица УЕФА ми се налазимо међу седам које ће бити на ФИФА Футсал Првенству света и сама та чињеница треба све да нас чини поносним“ не оставља дилему Милош Симић.