Vesti

ZLATNA LOPTA 2021 | NENAD BJEKOVIĆ: IZA NAS ISTORIJSKA GODINA

23.12.2021.

Na glamuroznoj svečanosti u hotelu „Najat“ dodeljena su tracionalna priznanja Fudbalskog saveza Srbije najboljim pojedincima, treneru (Dragan Stojković), igraču (Dušan Tadić)  i igračici (Jelena Čanković), specijalno za ovu godinu, nagrada i za Zlatni gol (Aleksandar Mitrović), a brojne goste u uvodnom govoru pozdravio je Nenad Bjeković, zamenik predsednika FSS…

„Poštovani prijatelji fudbala, poštovani sponzori i partneri Fudbalskog saveza, poštovani predstavnici medija, iza nas je godina koja je po mnogo čemu istorijska! U godini kada smo bili svedoci i nekih turbulentnih dešavanja, istoriju su ispisali selektor Dragan Stojković i naši reprezentativci velikim trijumfom protiv jedne od najjačih selekcija Evrope i sveta.

Pobeda protiv Portugala je pobeda nove fudbalske Srbije, Srbije koju svi želimo. Hrabre, odvažne, Srbije koju fudbalski svet poštuje. Ono što smo sanjali decenijama, ostvarilo se tog 14. novembra. I to nije kraj, to je tek početak jedne nove priče.

Na reprezentativni uspeh iz lisabonske noći, nadovezao se klupski, dobri rezultati Crvene zvezde i Partizana na međunarodnoj sceni. Želimo našim najboljim klubovima da budu uspešni i na proleće.

U godini na izmaku uveli smo VAR koji je doneo, rekao bih, fudbalsku pravdu, jer nismo više svedoci raznoraznih učestalih saopštenja, žalbi i napada. Skupština kao najviši organ Saveza jednoglasno je usvojila i novi Statut, uz sve pohvale od strane UEFA, dobar, transparentan, u skladu sa najvišim standardima evropske kuće fudbala.

Ponosni smo i na rezultate naših mlađih selekcija, pristup i motiv koji pokazuju naše devojke na putu do Prvenstva sveta. Posebno bih istakao futsal selekciju, sjajno su nas predstavljali na Svetskom prvenstvu u Litvaniji, ne sumanjamo da će biti ponos Saveza i posle učešća na predstojećem Prvenstvu Evrope u Holandiji.

Pohvale i za društveno – odgovoran rad i mnogobrojne akcije humanitarnog tipa našeg marketing-medija tima. Disali smo jednim plućima, svesni da samo radom koji podrazumeva ogromnu posvećenost,  možemo mnogo.

Na kraju, dragi prijatelji, svesni da u fudbalu ne postoji juče, već samo danas danas i sutra, mislima smo već u idućoj godini, godini koja donosi mnogo izazova. Od izbora na svim nivoima do učešća naše najbolje reprezentacije na Prvenstvu sveta u Kataru.

Imamo obavezu, zbog srpskog fudbala, zbog milionske armije navijača, ljudi koji žive za fudbal i od fudbala, da budemo svi na visini zadatka.

Želim vam svima srećne novogodišnje praznike, dobro zdravlje i mnogo uspeha“ izjavio je Nenad Bjeković.