Vesti

ŽENSKA "A" | SELEKTOR PREDRAG GROZDANOVIĆ PRED MEČ SA PORTUGALOM

19.10.2021.

Najbolja ženska reprezentacija Srbije nalazi se u Portugalu gde je u četvrtak, 21. oktobra od 19,00 u Setubalu očekuje meč 2. kola kvalifikacija za plasman na Prvenstvo sveta. Izabranice selektora Predraga Grozdanovića poražene su na startu kvalifikacija od prvog favorita grupe, selekcije Nemačke u Hemnicu (5:1), tako da su naredna dva duela, sa Portugalom, odnosno Turskom u Gornjem Milanovcu, 26. oktobra (18,00) od velikog značaja za nastavak kvalifikacija.

Ono što vredi apostrofirati jesu problemi sa kojima se suočava naš stručni štab pred naredna dva meča, jer sa prvobitnog spiska izostaju Milica Stanković i Tijana Matić, a naknadno je pozvana Biljana Bradić (DVTK, Mađarska). Uz ranije povređene Jelenu Čanković, Alegru Poljak, Dinu Blagojević i Miljanu Ivanović, selektor Predrag Grozdanović ima pred sobom ozbiljan izazov da iz postojećeg sastava izvuče maksimum.

„Očekuje nas jako teška utakmica, posle toga i veoma zahtevan duel sa Turskom. Iz raznih razloga, pre svega povreda, ne možemo da računamo na veliki broj igračica. Bez obzira na hendikep učinićemo sve da se na dostojan način suprotstavimo prvo Portugalu, a svi treba da shvatimo da je ovo jedna od najvažnijih utakmica za nas u poslednjih nekoliko godina. Utakmica u kojoj mnoge stvari možemo da rešimo. Ne tražimo alibi, ne tražimo neko opravdanje, idemo sa ovim kadrom, trenutno najboljim, da damo sve od sebe i ostvarimo dobar rezultat. A zatim u Gornjem Milanovcu protiv Turske da overimo taj rezultat i ostanemo u trci za drugo mesto i baraž za odlazak na Prvenstvo sveta. Verujem u devojke, verujem da će pružiti svoj maksimum i učiniti sve da napravimo rezultat sa kojim ćemo biti zadovoljni“ izjavio je Predrag Grozdanović.