Vesti

ŽENSKA A SELEKCIJA | POBEDA PROTIV BiH DOBRA UVERTIRA PRED VAŽAN KVALIFIKACIONI DUEL SA TURSKOM

17.02.2022.

Najbolja ženska reprezentacija Srbije savladala je u prijateljskom meču u Beleku selekciju Bosne i Hercegovine – 1:0 (0:0). Duel sa Bosnom i Hercegovinom poslužio je našim devojkama i selektor Predragu Grozdanoviću kao dobra priprema za veoma važan kvalifikacioni meč sa Turskom, 23. februara u Izmiru. Selektor Grozdanović iskoristio je priliku da proveri što više igračica, a odlučujući gol postigla je Jovana Damnjanović u 68. minutu igre.

STRELCI: 0:1 Damnjanović 68. Stadion: Titanik Mardan u Beleku.

BOSNA i HERCEGOVINA: E.Hasanbegović, Kamerić (57. Slišković), Gavrić (46. Šabanagić), Bojanić (78. Marković), M.Hasanbegović, Velagić, Spasojević, Milinković (46. Damjanović), Krajsumović (83. Bagarić), Kapetanović, Taslidža (46. Milović).

SRBIJA: Petrović (46. Kostić), Denda (77. Janković), Krstić, Ilić (46. M.Petrović), Slović, Mijatović (46. Ivanović), Pantelić (46. Filipović), Knežević (46. Stefanović), Milivojević, Damnjanović, Čanković.

Selektor Predrag Grozdanović ne krije da je ovo bila dobra provera pred meč u Izmiru.

-Zahtevna utakmica sa kojom možemo biti zadovoljni, jer smo dominirali tokom svih 90 minuta igre. Imali smo dobar posed, devojke su radile ono što smo se dogovorili, a samo je izostala bolja realizacija i na tome ćemo da radimo do meča sa Turskom. Uglavnom ono što smo hteli, dobili smo, jasnu sliku pred veoma bitan meč sa Turskom. Imamo još pet dana da se dobro spremimo, uradićemo analizu i učiniti sve da obradujemo ljubitelje ženskog fudbala u Srbiji. Želim takođe da naglasim, danas smo u postavi imali nekoliko mladih igračica koje su praktično debitovale za najbolji nacionalni tim. I zadovoljan sam kako su se pokazale, Srbija ima novi dobar talas mladih. veoma talentovanih devojčica. Dobili smo dobar spoj iskusnih i mladih igračica, koje u dužem periodu mogu da nastupaju za najbolji nacionalni tim.