Vesti

ŽENSKA A | POLUVREME DA SE PAMTI, PET ASISTENCIJA JELENE ČANKOVIĆ, FANTASTIČNO IZDANJE CELOG TIMA I UBEDLJIVA POBEDA PROTIV BOSNE I HERCEGOVINE (VIDEO)

07.04.2023.

Fantastično izdanje naše ženske A reprezentacije u proveri protiv Bosne i Hercegovine i ubedljiva pobeda – 6:0 (5:0). Gledali smo ranije naše devojke u mečevima kada su uspevale da nadigraju i savladaju i jače i atraktivnije rivale, ali čini se da odavno nisu delovale tako uverljivo kao u prvih 45 minuta utakmice sa Bosnom i Hercegovinom. Ceo tim je odigrao perfektan meč, a ostaće zapisano, jer se zaista retko dešava u fudbalu, da je Jelena Čanković demonstrirala silu i moć – čak pet puta je igračica Čelzija asistirala za realizaciju Alegre Poljak, zatim Tijane Filipović u tri navrata i Milice Mijatović. Svaki put loptom koja je završavala iza zadnje linije odbrane Bosne i Hercegovine, osim u slučaju kada je napravila pravi slalom i onda nesebično poslužila Tijanu Filipović kojoj nije bilo teško da savlada Alminu Hodžić. Posle sjajne igre i rezultata u prvom delu igre, u nastavku je viđen samo jedan gol. Selektor Dragiša Zečević iskoristio je priliku da pruži šansu i drugim igračicama, jer za tri dana devojke očekuje nova provera, sada protiv Južne Afrike, selekcije koja će učestvovati na predstojećem Prvenstvu sveta.

STRELCI: 1:0 Poljak 23, 2:0 Filipović, 3:0 Mijatović 30, 4:0 Filipović 38, 5:0 Filipović 41, 6:0 Damjanović 64. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi.

SRBIJA: Kostić, Lazerević (68. Vučković), Frajtović, Slović, Damjanović, Pavlović (46. Ilić), Mijatović (46. Matić), Damnjanović (46. Čavić), Čanković (61. Stupar), Filipović, Poljak (61. Sremčević).

BOSNA I HERCEGOVINA: Hodžić, Sabanović, M. Hasanbegović, Piskić (46. Velagić), Spasojević (78. Grebena), Aleksić, Grabus (46. Gačanica), Kapetanović, Medić (46. Gavrić), Krajsumović, Krso.