A selekcija

VLADIMIR STOJKOVIĆ I ALEKSANDAR MITROVIĆ IZ SVETLOGORSKA

25.06.2018.

 

Reprezentacija Srbije danas odlazi u Moskvu gde je u sredu, 27.juna očekuje treći meč u Grupi E protiv Brazila. Pred poslednji trening u trening kampu u Svetlogorsku medijima su se obratili Vladimir Stojković I Aleksandar Mitrović…

-Prvi put od kada sam u reprezentaciji da sam osetio da su svi uz nas, mediji, narod. Ogromna su očekivanja, postoji vera da možemo da ostvarimo dobar rezultat. I treba da budemo zahvalni Bogu što smo došli u situaciju da pobedimo Brazil.Mi to možemo, mi to želimo – rekao  je Vladimir Stojković.

Da li je realno da Srbija pobedimo, jeli vera u to iskrena…

-Da ne verujem da možemo da pobedimo Brazil ne bih sada bio ovde. Pokazali su i Švajcarska i Kostarika da može da se igra protiv Brazila, a bili smo svedoci nekoliko uslovno rečeno iznenađujućih rezultata. Na kraju mi verujemo u sebe, kvalitet koji imamo i trenutak koji se nalazi ispred nas – ističe Vladimir Stojković..

Slično razmišlja i naš prvi golman…

-Presrećan sam što smo došli ovde i što imamo priliku da u jednom ovakvom meču rešavamo prolaz u narednu rundu, a ko u to ne veruje neka se spakuje i ide kući – ne ostavlja dilemu Vladimir Stojković.

O kvalitetima Mitrovića…

-Mitar nam daje veliki doprinos, primer je kako treba da se bori u dresu reprezentacije , nije zaostajao u tome ni ostatak ekipe, ali sada moramo biti 400 posto spremni i borbeni.Kada ćemo ako ne sada. Najbolji šuteri kod Brazilaca? Kutinjo i Nejmar. Penal? Ako ga bude i ko god da ga eventualno izvede biću tu da ga odbranim – kaže Vladimir Stojković.

Mitrović o spornoj situaciji protiv Švajcarske…

– Pa ja sam jedini u tom duelu koji je gledao loptu, oni su me samo vukli a sudija dosudio kontra faul!?Kada je svirao mislio sam iskreno da je dosudio penal, a ono kontra faul?Neverovatno. Mi Srbi smo navikli na nepravde, istina sada moramo da idemo težim putem, ali moramo sada biti još jači i ujedinjeni kako bi pobedili Brazil. I ja verujem da možemo do pobede. Nikada nije bilo ovako dobra atmosfera, da osećamo ovakvu podršku. Brazil je možda bolji tehnički, ali moraće dobro da se oznoje – naglašava Aleksandar Mitrović.

Pobedili smo Brazil na SP pre 88 godina, omladinci su postali prvaci sveta tako što su pobeduli Brazil 2015. godine, da li je sada red na još jedan podvig?

-Uz malo seće i božiju pomoć možemo do pobede.Mi smo Srbi i ništa nije nemoguće. Ko veruje u u čudo, taj i može da ga ostvari – kaže Aleksandar Mitrović.

O Poseti glumca Dragana Jovanovića…

-Rekao je dosta pametnih stvari kroz šalu. Slušao sam ga pažljivo i izvukao neke pouke. Mi smo jednostavno privilegovani što  smo u situaciji da igramo jednu ovakvu utakmicu – zaključio je Vladimir Stojković.

Veći pritisak na Brazilcima jer mi nemamo šta da izgubimo, što se više utakmica pribiližavala kraju mi smo ti koji ćemo biti bliži trijumfu – kaže Mitrović.