A selekcija

MILAN RASTAVAC I DUŠAN TADIĆ IZ SVETLOGORSKA

24.06.2018.

Pred reprezentacijom Srbije nalazi se meč koji može imati prefiks istorijski, jer u slučaju pobede Srbija bi posle 20 godina izborila plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva, a trijumf nad Brazilom bio bi prvi posle 1930. godine i pobede na prvom Mundijalu u Montevideu. Pred brojnim predstavnicima medija u trening kamu naše reprezentacije u Svetlogorsku danas su bili Milan Rastavac,pomoćnik selektora Mladena Krstajića, i Dušan Tadić, jedan od standardnih reprezentativaca.

-Prošlo je vreme od utakmice sa Švajcarskom, glava se malo ohladila. Svesni smo da imamo veliku podršku u Srbiji, učinićemo sve da se plasiramo u narednu rundu.Neće biti lako, ali optimizam je prisutan. Dobro je što je sve u našim rukama, jeste u pitanju Brazil, ali zavisimo samo od nas – rekao je Dušan Tadić.

Reakcija posle meča sa Švajcarskom i sastanak koji su imali igrači..

-Rekao sam šta sam osećao. Jeste nas sudija oštetio, ali se trudim da vidim šta smo mi mogli bolje da uradimo. Sudija nas je definitivno mnogo oštetio, ali uvek moramo da budemo bolji. Na sastanku smo rekli šta mislimo, bili smo iskreni, pošteni jedni prema drugima i samo na taj način mogu da se reše problemi. Ne samo u fudbalu, nego u životu generalno – jasan je Dušan Tadić.

Kakav Brazil možemo da očekujemo…

-Imamo dve potpuno različite utakmice. Brazil krasi jak individualni kvalitet i mnogo toga će zavisiti od njihovog trenutnog raspoloženja i onda našeg odgovora.Njihova igra je u velikj meri improvizacija a mi moramo imati odgovor na sve.Različita je priprema u odnosu na sve druge utakmice a nama je najvažnije naše zajedništvo – kaže Milan Rastavac.

Ostajemo li u Rusiji i posle 27.juna…

-Nadam se da ćemo da produžimo naš ostanak ovde, jer nam je veoma lepo. Mislim da možemo da pobedimo Brazil, neće biti ni malo lako, ali možemo – kaže Dušan Tadić.

Duel sa Marselom…

-Jedan je od najboljih bekova na svetu, igrali smo jedan protiv drugog pre četiri godine. To je samo jedan od duela, važno je da svaki igrač na svojoj poziciji odnese pobedu.

Odnos prema igri…

-Slika je malo iskrivljena posle Švajcarske, jer su svi parametri posle tog meča dobri. Mislim na trčanje, aktivnosti u toku igre…U trkačkim stvarima smo bili iznad Švajcarske. Ali sada pričamo o Brazilu, nama treba pobeda i sada samo razmišljamo kako i što češće  u napadu da ugrozimo Brazil – jasan je Milan Rastavac.

Tadić o taktici…

-Protiv Brazila moramo biti pametni i mudri. Nikako da idemo grlom u jagode. Iz dobre organizacije možemo da ih ugrozimo, a opet da vodimo računa o našem golu, jer ako im se ostavi mnogo prostora oni mogu biti veoma opasni- ističe Dušan Tadić.

Rastavac o taktici…

-Taktička priprema je lakša, a o psihološkom pristupu tek ne treba pričati. Svako u svetu bi poželeo jednu ovakvu priliku, duel sa Brazilom. Ovo je san svakog igrača, jer ceo svet voli da gleda Brazil.

O motivu ne treba pričati…

-Za ovakvu utakmicu, kada ti je rival Brazil, motiv je ogroman, znamo šta nam znači ova utakmica, svi smo maštali o ovom meču i trenutku da možemo da se plasiramo u naredni krug.

Kako zaustaviti Nejmara..

-Timskom saradnjom u defanzivi. Mnogo toga se u njihovoj igri okreće i dešava oko Nejmara, tako da smo dobro upućeni u sve – ne ostavlja dilemu Milan Rastavac.