Vesti

UEFA OTKAZALA SVE ELIT - TURNIRE ZA MLAĐE KATEGORIJE U MUŠKOJ I ŽENSKOJ KONKURENCIJI

12.03.2020.

Zbog novonastale situacije izazvane koronavirusom  i proglašene pandemije od strane Svetske zdravstvene organizacije, Evropska fudbalska unija (UEFA) je preduzela preventivne mere i otkazala sve elit-turnire za plasman na Prvenstvo Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji (U-17,U-19, WU-17,WU – 19) koji su bili planirani da se odigraju u periodu od 14. marta do 14. aprila 2020. godine.

Omladinska selekcija Srbije (U-19) je trebalo da putuje u Vels (25 – 31. mart), gde su joj rivali, pored domaće selekcije, bili Austrija i Nemačka. Kadeti (U-17) su se spremali za put u Rusiju (25 – 31. mart) i duele sa Danskom, Finskom i Rusijom. Ženska omladinska selekcija (U-19) pripremala se za odlazak u Švedsku (8 – 14.april) i mečeve sa Španijom, Švajcarskom i Švedskom, a kadetkinje ( (U-17) na kraju neće putovati u Republiku Irsku (23 – 29. mart) gde je trebalo da odmere snage i eventualno izbore plasman na PE u duelima sa Austrijom, Danskom i Republikom Irskom.

Kada se radi o UEFA takmičenjima, Ligi šampiona, odnosno Ligi Evrope, kao i baražu UEFA Lige nacija, odnosno samog Prvenstva Evrope, UEFA je za utorak 17. mart u 13,00 zakazala video – konferenciju sa predsednicima i generalnim sekretarima svih nacionalnih asocijacija, kako bi se diskutovalo o novonastaloj situaciji i mogućim rešenjima, a sve u skladu sa uputstvima Svetske zdravstvene organizacije.