Arhiva

UEFA NEDELJA FUDBALA ŠIROM SRBIJE, PRAZNIK DEČIJE RADOSTI

02.10.2018.

UEFA i ove godine, u okviru Evropske nedelje sporta, nizom manifestacija obeležava Nedelju fudbala i tim povodom pozvala je sve svoje članice da uzmu učešće. FS Srbije se, već po tradiciji, pridružio akciji i od 23. do 30.septembra zajedno sa fudbalskim savezima regiona organizuje festivale i turnire za fudbalsko druženje dece raznih uzrasta i sposobnosti. Pozivu su se odazvali klubovi i osnovne škole koji okupljaju dečake i devojčice osnovnih škola,kao i decu sa posebnim potrebama. 

U UEFA Nedelji fudbala u okviru Fudbalskog saveza Beograda učestvovalo je 176 ekipa uzrasta od 7-11 godina,  odigran je veliki broj takmica.U svečanom bloku održan je Festival fudbala gde su ekipe koje učestvuju u ligama, zajedno  uz devojčice i  osobe ometene u razvoju učestvovale u poligonskim igrama i vežbama, demonstrirani su osnovni elementi tehnike fudbala, kao i veliki broj vežbi koordinacije.U tom bloku ucestvovalo je vise od 100 dečaka i devojčica. Posle završenog festivalskog dela podeljena je sportska oprema donirana od Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbalski savez Vojvodine je u sklopu Nedelje bazičnog fudbala u Bečeju organizovao „Dan dečijeg fudbala“.U saradnji sa lokalnom samoupravom, organizovan je i „Dan školskog fudbala“. Manifestaciju su ispratili i sportski prijatelji iz FK „Bečej“. Gosti menifestacije su bila i deca iz osnovne i srednje škole sa posebnim potrebama „Bratstvo“ iz Bečeja. Odigrane su utakmice dečaka, devojčica i dece sa posebnim potrebama, podeljeni su pokloni školi, učenicima, nastavnicima i deci sa posebnim potrebama.

I region Fudbalskog saveza Istočne Srbije uzeo je učešće u UEFA Nedelji fudbala, a vise od 60 dečaka i 15 devojčica iz raznih okruga bili su akteri utakmica i lepog druženja koje svima ostaje u sećanju.

Fudbalski zapad Srbije obeležio je UEFA Nedelju fudbala u Smederevskoj Palanci na terenima sa veštakom travom Sportskog centra “Kolonija”. Veliki broj dece, dečaka i  devojčica iz FK “Plana”, uzrasta sedam, osam  devet godina, kao i deca sa posebnim potrebama, osetili su draži fudbalske igre i radost koja proizilazi iz igre i druženja sa vršnjacima.

Fudbalski savez Srbije je za sve regionalne saveze obezbedio podršku u vidu opreme kao i PR svih aktivnosti u toku trajanja Nedelje fudbala.