UEFA FUTSAL EURO: ORLOVI BEZ SREĆE,KAZAHSTAN U POLUFINALU

05.02.2018.

Futsal reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Ljubljani. Posle odličnih partija u grupi sa Slovenijom i Italijom, Orlovi su poraženi u četvrtfinalu od Kazahstana.
STRELCI: 0:1 Žamankulov 7, 0:2 Tajnan 23, 1:2 Rajčević 26, 1:3 Daglas Žunior 40.Arena „Stožice“. Gledalaca: oko 5000. Sudija: Kamil Četin (Turska).
SRBIJA: Aksentijević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević. Momčilović, Vulić, Matijević, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radovanović.
KAZAHSTAN: Igita, Dovgan, Jesenamanov, Daglas Žunior, Nurgozin. Šamro, Tajnan, Žamankulov, Suleimenov, Peršin, Taku, Tursagulov, Orazov.
Dobro je Srbija ušla u meč, presingom na polovini Kazahstanaca. Imali smo kontrolu igre, dominaciju u tim uvodnim minutima. I prvi smo došli do prilike za vođstvo, a imao ih je nekoliko Slobodan Rajčević. Igita je sve branio, pokazao koliko je važna karika u svom timu. S druge strane Kazahstan je bio opasan iz kontra napada i prekida koji su, kao i u prethodna dva meča,predstavljali za nas problem. Posle jednog smo primili gol, Aksentijević je odbranio prvi pokušaj, ali na odbijenu loptu reagovao je Žamankulov i ušli smo u minus.


Nismo, ipak, pali u igri, ponovo smo delovali opasnije. Ramić, Tomić, Rajčević…ređali su se udarci ka golu Kazahstana ali lopta je završavala ili na nekoj od stativa ili u rukama Igite.
Očekivali smo u nastavku da će nam sreća biti saveznik, jer činilo se da nam ona nedostaje. I krenuli smo ponovo ofanzivno, ali već u ranoj fazi nastavka usledila je kontra Kazahstana i gol koji ni Aksentijević nije mogao da brani. Ponovo smo kažnjeni za promašaje. I sada su Perić i drugovi došli u situaciju iz koje se ne pronalazi lako izlaz. Trebao nam je jedan gol koji bi bitno uticao na dalji tok meča, ali neverovatno je kako su sve Kazahstanci uspevali da se odbrane. Dešavalo se da i dvojica igrača klizećim startovima spasavaju mrežu iza Igite. Brojali smo pokušaje, ali lopta nije htela u gol. Šest minuta pre kraja selektor Ivančić izvlači Aksentijevića i sa Kocićem kao „golmanom“ pokušavamo da najzad postignemo gol. I pokazalo da je to bio pravi potez. Rajčević je vratio nadu.

A Kocić je samo minut kasnije mogao da donese izjednačenje, ali prečka je bila saveznik Igite. Gledali smo pravu dramu poslednjih dva minuta, pokušaje Kocića, Perića, Tomića…ali ponovo mali pad koncentracije,to koristi Daglas Žunior i Kazahstan ide u polufinale. Utisak je da smo zaslužili više, ali bez obzira na epilog, sve čestitke igračima i selektoru Ivančiću na svemu prikazanom u Sloveniji.