Vesti

U21 | REMI MLADE SELEKCIJE SA ESTONIJOM

13.10.2020.

STADION u Jurmali (Letonija). Sudija: Pol Meklugin (Republika Irska). Žuti kartoni: Vilota (Estonija), Šehović, J.Lukić (Srbija)

ESTONIJA: Valner, Sar, Sepik, Vilota, Mili, Jarvist, Pum, Ogius (od 69. Eino), Valja (od 69. Komisarov), Uljanov (od 61. Somre), Reinkort (od 85. Malinal).

SRBIJA: A.Popović, Eraković, B.Popović (od 75. J.Lukić), Daničić, Šehović, I.Ilić (od 46. NJ.Petrović), Topić (od 75. Mićević), Vidosavljević (od 75. Nešković), Bosić (od 86. V.Lukić), Tedić, Stevanović. Selektor Ilija Stolica

Mlada reprezentacija Srbije završila je kvalifikacije za Prvenstvo Evrope u Mađarskoj i Sloveniji mečom protiv Estonije u Jurmali, utakmicom u kojoj nije bilo golova i pored velikog broja prilika na obe strane.

Prva velika prilika  viđena je u uvodnim munutima meča preko Tedića koji je iz blizine gađao pored gola, a praktično sve do 30 minuta igre nije bilo mnogo toga vrednog pomena, onda je najpre Ivan Ilić bio u šansi da ugrozi mrežu domaćina, odnosno Bosić posle pokušaja iz daljine. Najbolju šansu imali smo u 35. minutu posle dobrog ubacivanja Vidosavljevića, ali usledio je šut u golmana Valnera i propušena je prilika da dođemo u vođstvo. Estonci su najbliži golu bili u sam smiraj prvog dela igre, posle jednog prekida i gužve pred golom Aleksandra Popovića.

U nastavku meča prvu pravu šansu imali su Estonci, ali Aleksandar Popović je pravovremenim istrčavanjem onemogućio iznenađenje. Srbija je i dalje imala veći posed lopte, pokušavala iz svih pozicija da ugrozi mrežu Estonije, ali domaćin se branio organizovano i sa velikim brojem igrača. U 69. minutu nova velika prilika za Estoniju posle greške u našoj defanzivnoj liniji, ali ponovo je Aleksandar Popović odlično reagovao.Tri minuta kasnije Tedić je bio blizu da isprati pas Bosića, ali nije bilo lako probiti zgusnutu odbranu Estonije. Selektor Ilija Stolica izvršio je u 75. minutu trostruku izmenu i tako još više osvežio našu selekciju u nameri da ostvarimo pobedu u ovom duelu. Golova ipak nije bilo, a poslednju veliku priliku imali su Estonci, ali briljirao je Aleksandar Popović.