Vesti

U21 | MLADA REPREZENTACIJA OTPUTOVALA U FRANCUSKU, SELEKTOR GORAN STEVANOVIĆ: RADUJE ME MEČ SA FRANCUSKOM, PRILIKA DA SE IZMERIMO, ČESTITKE KADETIMA NA IZVANREDNOM USPEHU

31.05.2022.

Mlada reprezentacija Srbije otputovala je u Francusku, gde je 2. juna očekuje prvi od dva kvalifikaciona meča, najpre sa Francuskom, a onda 7. juna i na Farskim ostrvima sa domaćom selekcijom.

– Prezadovoljan sam odrađenim poslom od dana kada smo se okupili – ne krije selektor Goran Stevanović. – Pogotovo što se radi o veoma nezgodnom terminu, kada su igrači praktično već završili sezonu. Odnos, pristup, sve je bilo na vrhunskom nivou. Pred nama je prvo meč sa Francuskom, duel koji me raduje, jer to su mečevi kada možete da se izmerite sa najboljima, da vidite gde ste. Mečevi koji imaju veliku inspiraciju. Utakmica koja će pokazati da li ovi naši mladi igrači mogu da odgovore obavezama u perspektivi, dakle kada se radi o najboljoj selekciji.

Selektor Goran Stevanović nije propustio priliku da pohvali nastup selekcije U17 na Prvenstvu Evrope u Izraelu…

– Čestitam stručnom štabu i igračima na zaista velikom uspehu. Sada je važno da ti momci igraju, da imaju kontinuitet, jer dešavalo se često da kad dođu do prvog tima, neki od njih nemaju željenu minutažu. Radi se o talentovanim momcima i voleo bih da veliki broj njih jednog dana postanu i A reprezentativci. Po svemu što su pokazali u Izraelu, zaslužuju poverenje – ne ostavlja dilemu Goran Stevanović.

Selektor je, takođe, izrazio zadovoljstvo povodom poziva doskorašnjih „Orlića“ Ivana Ilića i Strahinje Erakovića u A reprezentaciju.

– Zaista sam srećan kada vidim da momci iz mlađih selekcija dolaze, korak po korak, do najvišeg nivoa – A tima. To je jedan od naših ciljeva, o kome sam već govorio i na kome insistiram – da pokušamo da napravimo igrače spremne za najveće izazove. Želim im mnogo uspeha!