Vesti

U19 ELIT RUNDA KVALIFIKACIJA | SRBIJA U GRUPI SA PORTUGALOM, DANSKOM I GRČKOM, SAMO PRVI ODLAZI NA PRVENSTVO EVROPE KOJE SE ODRŽAVA U SEVERNOJ IRSKOJ

07.12.2023.

Omladinska reprezentacija Srbije (U19) dobila je rivale u elit rundi kvalifikacija za Prvenstvo Evrope koje se iduće godine održava u Severnoj Irskoj. Generacija  koju vodi selektor Radovan Krivokapić nalazi se u Grupi 4 sa Portugalom, Danskom i Grčkom. Elit runda kvalifikacfija igra se od 18. do 26. marta 2024. godine, samo prvoplasirane selekcije iz svih sedam grupa obezbediće plasman na Prvenstvo Evrope, uz domaćina Severnu Irsku.

„Teška, zahtevna grupa, uostalom kao i svaka, jer samo prvoplasirana reprezentacija odlazi na Prvenstvo Evrope. Za nas je ova grupa kao mini Evropsko prvenstvo. Portugal je najbolje rangirana reptrezentacija u ovom uzrastu u Evropi, jedina selekcija koja je bila povlašćena i nije igrala prvi krug kvalifikacija. Poznajem ovu generaciju dobro, kao i Dansku, bili su sa nama na Prvenstvu Evrope do 17 godina u Izraelu. Upoznat sam i sa kvalitetima Grčke selekcije. Respekt svima, ali imamo i mi svoje snove, ambicije. Portugal je domaćin turnira, tako da ispada da se sada nalazimo u koži našeg „A“ tima i selektora Stojkovića u kvalifikacfijama za Prvenstvo sveta u Kataru – kaže uz osmeh selektor Radovan Krivokapić.