Vesti

U19 | OMLADINCI SRBIJE POBEDNICI 29. MEMORIJALA "STEVAN ĆELE VILOTIĆ", CRNA GORA DRUGA, FRANCUZIMA SAMO UTEHA

12.09.2023.

Generacija koja mnogo obećava, generacija (2005.) koja je prošle godine sve obradovala sjajnim igrama na Prvenstvu Evrope za kadete (osvojeno 3. mesto u Izraelu), sada u uzrastu do 19 godina, pobednik je 29. Memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“. Trijumf omladinaca Srbije u konkurenciji Crne Gore, Francuske i Mađarske. Poslednjeg dana turnira Crna Gora je bila bolja od Mađarske (4:0), Francuska je savladala Srbiju (1:0), a u krugu tri selekcije koje su osvojile po šest bodova (dve pobede i remi), zahvaljujući najboljoj gol razlici, pehar pobednika pripao je Srbiji, veoma dobra selekcija Crne Gora završila je turnir kao drugoplasirana, Francuzi su bili treći, a Mađarima sa tri poraza, pripalo je četvrto mesto.

STRELCI: 0:1 Biumla 60. Gradski stadion u Subotici. Sudija: Nenad Minaković.

SRBIJA: Lijeskić, Nedeljković (89. Arsović), Vukičević, Serafimović, Bukinac (78. Mirosavić), Simić, Petrović (69. Vasiljević), Stanković, Šljivić (78. Mladenović), Milošević, Mijatović.

FRANCUSKA: Bngui (46. Ravijer), Kumbedi, Mavisa, Atangana, Tei (81. Maluda), Duje (81. Diakon), Baseja (69. Sar), Bentumi (46. Kalambaji), Zidan, Lahmadi (69. Tambibu), Biumla.

Srbija je posle dve pobede (Mađarska 3:1, Crna Gora 3:0), doživela minimalan  poraz od Francuske – 0:1 (0:0), izgubila je bitku, ali dobila je rat. I ovaj meč je pokazao da selektor Radovan Krivokapić radi dobre stvari sa ovom generacijom igrača. Sasvim solidno su delovali Stanković i drugovi tokom većeg dela meča, imali su inicijativu, stvorili i nekoliko lepih prilika, ali za razliku od prethodnih mečeva, izostala je realizacija. Jedini gol Francuska je postigla posle malo sreće, jer lopta je na putu do gola pogodila nekog od igrača i promenila smer, tako je prevarila Lijeskića. Rezultat se do kraja nije menjao, a ovaj porez značio je, posle svega, pobedu za Srbiju. I trofej najboljoj selekciji na 29. Memorijalu „Stevan Ćele Vilotić“.

Za najboljeg igrača na turniru proglašen je Aleksandar Stanković. Najbolji trener je Radovan Krivokapić, njemu je trofej uručila Svetlana Vučić, kćerka legendarnog Ćeleta. Najbolji golman Luka Lijeskić. Najperspektivniji igrač je Kosta Nedeljković. Najbolji strelac je Stefan Golubović, reprezentativac Crne Gore.

Selekcija Crne Gore prikazala se u veoma dobrom svetlu na turniru, savladali su Francusku (2:0) i Mađarsku (4:0).

FOTO: N. STANTIĆ