Vesti

U18 | SRBIJA DOBRA, ITALIJANI KAZNILI PROMAŠAJE

09.10.2021.

STRELCI: 0:1 Pagano 37, 1:1 Petković  49, 1:2 Doratioto 79. Stadion: Karađorđe. Sudija: David Matić

SRBIJA: Kaličanin, Stašević, Borisavljević (46. Radojević), Kuzmanović (57. Motika), Drobnjak, Serafimović( 46. Stjepanović), Veličković (57. Leković), Abadžija (46. Miladinović), Luković (46. Spasojević), Petković, Jevremović.

ITALIJA: Skalja, Kajode, Bozolan  55. Regonesi), Doratioto, Delavale (55. Motolese), Stivanelo, Pagano, Kumi, Alesio (46. Rajmondo), Pisili (59. Ndur), Rosi (59. Vinjato).

Posle remija u prvom susretu (1:1), mlađa omladinska selekcija Srbije poražena je u drugom meču od vršnjaka iz Italije – 1:2 (0:1). U veoma dobroj utakmici koja je obilovala sa mnogo prilika na obe strane, Srbija se pokazala u dobrom izdanju i ne bi bilo nezasluženo da je rezultat na kraju bio drugačiji. Gosti su rešili prvi deo meča u svoju korist, posle jedne neuspele ofsajd zamke našeg sastava. U nastavku smo videli mnogo bolju Srbiju, agresivnu, tim koji je brzo došao do zasluženog izjednačenja, posle izvedenog kornera, najprisebniji je bio Petković. Ređale su se prilike pred mrežom Skaglija, istina imali su i Italijani nekoliko dobrih šansi, a jednu su iskoristili desetak minuta pre kraja meča. Bile su ovo dve dobre provere za izabranike selektora Jovana Damjanovića.