Vesti

U17 EURO | SELEKTOR ALEKSANDAR LUKOVIĆ I DIREKTOR NIKOLA LAZETIĆ POSLE MEČA SA POLJSKOM (VIDEO)

27.05.2023.

Kadetska reprezentacija Srbije ostavila je odličan utisak na Prvenstvu Evrope u Mađarskoj, a posle meča sa Poljskom i nesrećnog poraza u poslednjim minutima utakmice, za sajt FSS govorili su selektor Aleksandar Luković i direktor mlađih kategorija FSS Nikola Lazetić.

„Pohvalio bih momke za sve što su uradili, ne samo na ovom turniru, nego proteklom dve godine od kako smo formirali ovu selekciju. Plasman među osam najboljih u Evropi je sam po sebi ogroman uspeh. Želeli smo više od toga, pružili maksimum, ali nismo uspeli. Primili smo gol u 90. minutu, Poljacima čestitam na plasmanu u polufinale. Apsolutno ništa ne zameram svojim igračima. Naprotiv, želim da ih ohrabrim, tek su na početku i iskustvo iz Mađarske biće im od neprocenjivog značaja u daljem toku karijere. Razimljivo je što su tužni, živeli su zajednički san i nije lako izgubiti utakmicu u poslednjim trenucima. Ponosan sam na ovu grupu momaka, bitno je da što pre podignu glave i da shvate da porazi u sportu nisu tragedija“ rekao je Aleksandar Luković.
I Nikola Lazetić je imao reči hvale za generaciju koja mnogo obećava…

„Rano je za neku dublju analizu. Želim samo da podvučem neke činjenice. Jedina smo selekcija na ovom turniru koja je u sastavu imala osmoricu igrača 2007. godište. Svi oni imaju pravo nastupa i na sledećem Evropskom prvenstvu za kadete, što znači da će okosnicu našeg tima činiti momci koji već imaju iskustvo igranja na velikom takmičenju. To je veliki plus za srpski fudbal. Odigrali su sve tri utakmice u visokom ritmu, pokazali karakter posle šokantnog poraza na startu prvenstva od Slovenije i u duelima protiv velesila kao što su Italija i Španija dokazali da poseduju ogroman potencijal. Srbija u svakoj generaciji ima talentovane fudbalere i ne plaši se nijednog protivnika. Šteta zbog poraza u 90. minutu. Bilo je pre toga nekih detalja koje ne želim da komentarišem, svi su videli način na koji je dosuđen penal za Poljsku. Ekipa nije klonula duhom, dva puta smo se vraćali iz rezultatskog minusa, propustili tri stopostotne šanse, pogodili stativu. Šta da se radi, idemo dalje. Sada je najvažnije da se momci dobro odmore i da se pripreme za naredni ciklus kvalifikacija koji startuje već u septembru. Pored toga što želimo da napravimo kontinuitet učešća na završnim turnirima, suštinski prioritet je i dalje da stvaramo igrače za A reprezentaciju. Zahvalio bih se još jednom svim našim ljudima koji su bili proteklih dana u Mađarskoj i pružali nam veliku podršku.