Vesti

SEMINAR ZA KLUPSKE ADMINISTRATIVNE RUKOVODIOCE SUPER I PRVE LIGE SRBIJE

14.02.2020.

U prostorijama Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održan je seminar namenjen rukovodiocima administrativnih sektora klubova Super lige i Prve lige Srbije.

Na danas održanom seminaru namenjenom rukovodiocima administrativnih sektora klubova Super lige i Prve lige Srbije okupio se veliki broj fudbalskih radnika klubova Super lige i Prve lige Srbije, a pored predstavnika Zajednice klubova prisutni su bili i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, kao i direktor udruženja Evropskih liga, gospodin Jako Svart.

Domaćin ovog prvog po redu seminara, ispred Zajednice bio je generalni sekretar Darko Ramovš, koji je prisutne informisao o svim aktivnostima i napretku udruženja u poslednje dve godine.

U vezi sa sistemom licenciranja za takmičenja UEFA i Super lige Srbije kao i daljeg razvoja i unapređenja, vrlo zanimljivu prezentaciju održao je istaknuti delegat UEFA i dugogodišnji operativac FSS gospodin Nebojša Ivković. Sa tokom socijalnog dijaloga koji se vodi između predstavnika FSS, Zajednice i sindikata fudbalera prisutne je informisao Direktor pravnog sektora FSS gospodin Dejan Šuput, kao i o najnovijim izmenama Pravilnika FIFA i FSS. Na temu zaštite integriteta i takmičenja, edukacije i prevencije govorio je Komesar za integritet Fudbalskog saveza Srbije gospodin Ivan Petrić. Pored navedenih tema razgovaralo se o informacionim sistemima KOMET i FIFA TMS koje koriste klubovi a posebno o njihovom daljem razvoju koje su prisutnima predstavili predstavnici Zajednice Aleksandar Pivić i Nenad Popović.

Direktor Evropskih liga gospodin Jako Svart održao je veoma zanimljivu prezentaciju kojom su klubovi upoznati sa radom Evropskog udruženja liga i predlozima za unapređenje UEFA takmičenja, uspostavljanja boljeg takmičarskog balansa među klubovima i pravednije raspodele finansijskih sredstava od UEFA takmičenja. Ovom prilikom generalni sekretar Zajednice gospodin Darko Ramovš uručio je gospodinu Svartu plaketu povodom posete i u ime zahvalnosti za dugogodišnju podršku koju naša liga ostvaruje o ovom udruženju.

Ocenjeno je da su ovakva okupljanja neophodna za dalji razvoj administrativnog sektora a samim tim i unapređenje operativnog rada u klubovima profesionalnih rangova takmičenja u našoj zemlji.