Vesti

U21 | SELEKTOR GORAN STEVANOVIĆ OKUPIO "ORLIĆE" PRED PROVERE NA KIPRU (VIDEO)

14.11.2022.

Okupila se mlada reprezentacija Srbije u Beogradu pred put na Kipar. Selektor Goran Stevanović računa na 25 igrača, a „Orlići“ će u novembarskom okupljanju odmeriti snage sa selekcijama Kipra (Nikozija, 20.11. od 14.30 po lokalnom vremenu) i Severne Makedonije (Limasol, 22.11. od 15.00 po lokalnom vremenu).

Uzimajući u obzir da naredne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo startuju tek na jesen 2023. godine, novembarsko okupljanje dolazi kao idealna prilika da selektor Stevanović pruži šansu što većem broju igrača i oformi tim za start kvalifikacija.

„Septembar će doći brzo. Velika je odgovornost u pitanju, bez obzira što se radi o prijateljskim utakmicama. Pružićemo šansu još nekim igračima, među nama je dosta debitanata. Ispratili smo mnogo mečeva u prethodnom periodu i uradili selekciju. Igrači shvataju odgovornost, kao i mi sa njima. Polako se upoznajemo, pravimo atmosferu u ekipi, koja će odgovoriti obavezama. Imamo još dovoljno vremena da oformimo tim“, istakao je selektor.

Naša najbolja A selekcija za svega 10 dana odigraće prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru, a selektor ne krije zadovoljstvo što se među putnicima nalaze i Ivan Ilić, odnosno Strahinja Eraković, koji su upravo u dresu mlade reprezentacije pružali sjajne partije u prošlosti. Takođe, selektor je iskoristio priliku da Orlovima poželi sreću i uspeh, uz naglasak na sjajnim rezultatima koji su ostvareni u prethodnom periodu.

„Naš prioritet, ali i velika čast i zadovoljstvo jeste to što su Ivan Ilić i Strahinja Eraković članovi naše A selekcije na Svetskom prvenstvu. To su momci koji su sa nama prošli kroz dosta utakmica. Verujemo da i mnogi drugi kroz naporan rad mogu u budućnosti steći taj status. Mislim da svi danas sa puno respekta i samopouzdanja pratimo našu reprezentaciju, zahvaljujući svemu što su uradili u prethodnom periodu. Napravili su nešto što nije skoro napravila neka generacija. Maksimalni smo optimisti, s razlogom. Kada pogledate sve te igrače, u kojim klubovima igraju i u kakvoj formi… Mislim da je reprezentacija, sa Piksijem na čelu, zaista jaka“, završio je selektor.

Foto: FSS