Vesti

U-21 | IZJAVE SELEKTORA LJUBINKA DRULOVIĆA I PETRA RATKOVA PRED MEČ SA ENGLESKOM, TRENING

17.11.2023.
Mlada reprezentacija Srbije odradila je u Sportskom centru ”Vujadin Boškov” u Novom Sadu poslednji trening pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. i meč sa Engleskom. ”Orlići” će dočekati Englesku u Bačkoj Topoli na TSC areni u subotu, 18. novembra od 17 časova. Ulaz na istočnu tribinu stadiona TSC biće slobodan za gledaoce.

Selektor Ljubinko Drulović zadovoljan je radom ekipe u prethodnih pet dana, koja spremno dočekuje sutrašnji meč:

”Pripremamo se ozbiljno, izvršili smo analizu Engleza i iskoristili ovaj period da upoznamo bolje neke naše igrače. Za utakmicu želim igrače koji su u ritmu i koji su maksimalno spremni da iznesu jednu ovakvu utakmicu. Radi se o jakom protivniku, veliki broj njihovih igrača igra Premijer ligu, u velikim klubovima. Ozbiljan protivnik nas očekuje, ali rekao sam igračima da moramo da verujemo, pokažemo ambiciju i damo svoj maksimum”, rekao je selektor.

Bili su ”Orlići” raspoloženi za rad, pa je motivacija na visokom nivou pred sutrašnji meč.

”Važna utakmica za nas, igramo na svom terenu i želimo da ostavimo mnogo bolji utisak i odigramo što bolje. Želimo da predstavimo naš fudbal u dobrom svetlu. Pokušaćemo da učinimo sve da izvučemo dobar rezultat. Mislim da su momci dobro radili, da je odlična atmosfera i da ćemo pružiti maksimum na sutrašnjoj utakmici. Bodovi su za nas važni. Nadam se da ćemo pokazati da smo na visokom nivou”, dodao je selektor.

Petar Ratkov, jedan od četiri A reprezentativca koji su prekomandovani u mladi tim Srbije, veruje da ekipa može da napravi dobar rezultat.

”Poznajem ekipu Engleske, s obzirom da smo se susreli na Evropskom prvenstvu

U-19. Pratim većinu igrača, igraju u jakim evropskim takmičenjima. Očekujem da uđemo hrabro u meč, da opravdamo grb koji nosimo svojim zalaganjem, da odradimo na terenu sve što selektor traži od nas. Nadam se da ću pomoći saigračima svojim iskustvom i zalaganjem. Pokušaćemo da igramo najbolje što možemo”, rekao je Ratkov.

Dodatni motiv za napadača ”Orlića” biće povratak na stadion na kome je ponikao.

”Igra se na stadionu koji je moja druga kuća, koji jako volim. Navikao sam na taj teren i, naravno, na taj zvuk mreže. Nadam se da ću se u subotu podsetiti lepih uspomena koje nosim odatle”, završio je Ratkov.