A selekcija

ORLOVI U NIŠU | IZJAVE DIREKTORA STEVANA STOJANOVIĆA, FILIPA MLADENOVIĆA I NEMANJE GUDELJA (VIDEO)

17.11.2023.

Reprezentacija Srbije od večeras boravi u Nišu gde nastavlja rad pred meč sa Bugarskom, 19. novembra u Leskovcu. Orlovi su bili jedan dan u Sportskom centru u Staroj Pazovi, imali trening posle meča sa Belgijom, i sada su sve misli usmerene ka utakmici na koju Srbija čeka od 2006. godine i dana osamostaljenja, odnosno 2000. kada je državni tim poslednji put bio učesnik Prvenstva Evrope.

„Rezultati iz Podgorice i Sofije ništa ne menjaju, sve je na nama što smo i očekivali na kraju ovih kvalifikacija. Da mi kreiramo našu sudbinu. Znamo šta nam je činiti i svakako da se nadamo najboljem epilogu“ rekao je Filip Mladenović.

Igrači su gledali oba meča, ispratili dramu u Sofiji i gol Mađara u praktično poslednjim sekundama utakmice, kasnije i dobro izdanje Crne Gore u Podgorici protiv Litvanije.

„Crna Gora je zaista dobro odigrala, jako ušla u meč i kasnije rutinski dobila utakmicu. Postigli su golove na vreme. Nema šta, nama ostaje meč sa Bugarskom, moramo da damo sve od sebe, znamo šta želimo i koliko možemo“.

Bugari sa novim selektorom igraju rasterećeno, nemaju šta da izgube…

„Stalno smo pričali, nema lakih utakmica, nema lakih protivnika, svi igraju. Ali opet ponavljam, sve je na nama, svesni smo svega, dobro radimo, spremamo se i jedva čekamo nedelju da ostvarimo ono što naš fudbal čeka četvrt veka. Mislim da ova generacija zaslužuje plasman na Evropsko prvenstvo“.

Interesantno je da Bugari primaju golove u poslednjim trenucima meča, nekoliko puta tokom ovih kvalifikacija.

„I to su neverovatni golovi. Sada je bio autogol. Ne znam šta da kažem, neka bude tako i u nedelju, ali verujem da ćemo sve rešiti ranije, jer verujem u nas, verujem u stručni štab. Idemo ka tome da ostvarimo rezultat koji nacija čeka svih ovih godina. Nadam se da će biti sve kako želimo i mi i narod koji voli fudbal i navija za reprezentaciju“.

Stadion u Leskovcu će biti pun, ponovo mnogo dece na tribinama…

„Da, velika je stvar za navijače u unutrašnjosti, biće lepo da u jednoj dobroj atmosferi ostvarimo rezultat koji bi nam omogućio da se svi zajedno radujemo“ zaključio je Filip Mladenović.

Dan posle meča sa Belgijom jedan lep trenutak u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi i proslava rođendana Nemanje Gudelja. Rođendanska želja je da se ode na Evropsko prvenstvo.

„Da, to je bila moja želja, da u nedelju pobedimo i ostvarimo san mnogih generacija. I odemo tamo gde nam je i mesto da budemo. Nismo obraćali mnogo pažnju na rezultate drugih utakmica, samo nam je važno da mi o sebi odlučujemo i toga smo svi svesni. Fokusirani smo da protiv Bugarske damo maksimum i plasiramo se na Evropsko prvenstvo“ ističe Nemanja Gudelj.

Imaće i Bugari motiva sa novim selektrom…

„Odavno u fudbalu nema lakih protivnika, mora u svaki meč da se uđe sto odsto, a znamo da su Bugari vratili u tim neke starije, iskusnije igrače. Bićemo skoncentrisani, fokusirani i nadam se najboljem epilogu“.

UEFA je ublažila kaznu, novi stadion u Leskovcu biće ispunjen do poslednjeg mesta.

„Drago nam je zbog toga što ćemo imati podršku, a želja je da se na kraju zajedno radujemo“.

Kapitenska traka u Luvenu prvi put na ruci…

„Ogromna čast za mene, osetiš ponos, jer ponos je igrati za Srbiju, a još poneti kapitensku traku, posebna čast. Zaista sam presrećan zbog svega“.

U Luvenu smo imali stativu, prečku, lopta nije htela u gol…

„Jeste, nedostajalo je i malo sreće, ali ono što je važno čeka nas u nedelju. Bitno je da smo spremni za utakmicu i da smo svi, rekao bih u fulu, i da idemo na pobedu“ istakao je Nemanja Gudelj.

Direktor A reprezentacije Stevan Stojanović ne krije da se nada dobrom epilogu u Leskovcu…

„Posle jake provere u Briselu, gde smo odgirali dobro, pogotovo u drugom poluvremenu, bliži se dan odluke, utakmica koja može da nas odvede na Evropsko prvenstvo. Ne bavimo se kalkulacijama, odigrane su utakmice u Sofiji i Podgorici, ostvareni rezultati koji nama nisu išli na ruku, ali ono što je važno jeste da je sve u našim rukama, niko osim nas ne odlučuje o našoj sudbini. Tako da se nadam da ćemo u Leskovcu da overimo plasman na Evropsko prvenstvo“ kaže Stevan Stojanović, direktor A tima.

Bugari su i protiv Mađarske pokazali kvalitet, bili na pragu pobede…

„U ovoj grupi nije bilo lakog rivala, videli ste da je bilo mnogo, uslovno rečeno, iznenađenja, golova u poslednjim trenucima utakmice. Mi znamo šta nas očekuje u nedelju, ali mislim da smo kvalitetnija ekipa od Bugarske i ako pružimo ono što možemo, ne sumnjam da ćemo ostvariti dobar rezultat“

Ulaznice koje su bile u prodaji planule su istog časa, stadion „Dubočica“ biće pun, imaće igrači veliku podršku…

„Dobra vest je da će jedna tribina biti sa navijačima, starijim, a deca su već pokazala koliko nam znače njihovi dlanovi i glasovi. Biće dobra atmosfera, Srbija prvi put igra u Leskovcu i to će biti praznik za čitav region“ ne ostavlja dilemu Stevan Stojanović.