U 16

Trijumf Ješićevih mlađih kadeta na turniru „Miljan Miljanić“

20.05.2017.

 

STRELCI:1:0 Savić 5, 2:0 Bjelović 30, 3:0 Bjelović 51, 4:0 S.Pavlović 79.Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi. Gledalaca: oko 300. Sudija: Miloš Đorđić. Pomoćnici: I.Cvetković, D.Sulejmanović.
SRBIJA: Čučak (od 71. Leković), Radmanović, Balaž, Đorđević (od 41. Dukić), Salihović (od 41. Aleksić), Lončar, S.Pavlović, Milić (od 50. Novaković), Bijelović (od 71. Jovković), Savić (od 65. Mitrović), Zukić (od 50. L.Pavlović).
KAZAHSTAN: Klikšin, Dušembaev, Nurseit, Džarlev, Jusupov, Neumivakin, Zakaria, Žaksulikov, Usenov, Besmanov (od 48. Nurtaev), Muhamed.
U meču odluke na tradicionalnom turniru „Miljan Miljanić“, koji se ovog puta igrao kao trijagonal, mlađa kadetska reprezentacija Srbije (generacija 2001.) savladala je vršanjake iz Kazahstana 4:0 (2:0).
Selekcija koja se priprema za jesenji start u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, posle remija sa selekcijom Finske (1:1), pružila je fantastičnu partiju u danu odluke za trofej i uspela bez igrača Crvene zvezde (klub zabranio da učestvuju na turniru koji nosi ime njihove trenerske legende) da pokupi praktično sva priznanja.


Generacija koju vodi selektor Vladimir Ješić ušla je veoma motivisano u meč i već posle pet minuta igre Savić je nagovestio da će trofej ostati u Srbiji. Da tako bude potrudio se sa dva gola Bjelović, a tačku na konačnih 4:0 stavio je Strahinja Pavlović.
Prvi krug kvalifikacija za plasman na EP naša selekcija igra od 18. do 24. oktobra u Srbiji, a rivali našim momcima biće Grčka, Norveška i Gibraltar.