У 16

Тријумф Јешићевих млађих кадета на турниру „Миљан Миљанић“

20.05.2017.

 

СТРЕЛЦИ:1:0 Савић 5, 2:0 Бјеловић 30, 3:0 Бјеловић 51, 4:0 С.Павловић 79.Стадион: СЦ ФСС у Старој Пазови. Гледалаца: око 300. Судија: Милош Ђорђић. Помоћници: И.Цветковић, Д.Сулејмановић.
СРБИЈА: Чучак (од 71. Лековић), Радмановић, Балаж, Ђорђевић (од 41. Дукић), Салиховић (од 41. Алексић), Лончар, С.Павловић, Милић (од 50. Новаковић), Бијеловић (од 71. Јовковић), Савић (од 65. Митровић), Зукић (од 50. Л.Павловић).
КАЗАХСТАН: Кликшин, Душембаев, Нурсеит, Џарлев, Јусупов, Неумивакин, Закариа, Жаксуликов, Усенов, Бесманов (од 48. Нуртаев), Мухамед.
У мечу одлуке на традиционалном турниру „Миљан Миљанић“, који се овог пута играо као тријагонал, млађа кадетска репрезентација Србије (генерација 2001.) савладала је вршањаке из Казахстана 4:0 (2:0).
Селекција која се припрема за јесењи старт у квалификацијама за Првенство Европе, после ремија са селекцијом Финске (1:1), пружила је фантастичну партију у дану одлуке за трофеј и успела без играча Црвене звезде (клуб забранио да учествују на турниру који носи име њихове тренерске легенде) да покупи практично сва признања.


Генерација коју води селектор Владимир Јешић ушла је веома мотивисано у меч и већ после пет минута игре Савић је наговестио да ће трофеј остати у Србији. Да тако буде потрудио се са два гола Бјеловић, а тачку на коначних 4:0 ставио је Страхиња Павловић.
Први круг квалификација за пласман на ЕП наша селекција игра од 18. до 24. oктобра у Србији, а ривали нашим момцима биће Грчка, Норвешка и Гибралтар.