Vesti

SVEČANO U SUBOTICI | VETERANKE SPARTAKA DELILE MEDALJE, "GOLUBICAMA" TROFEJ PRVAKA SRBIJE ZA SEZONU 2019/20

10.08.2020.

U godini kada ŽFK Spartak obeležava 50 godina postojanja i slavi ukupno 11 osvojenih šampionskih titula, slavlje su uveličale Spartakove veteranke na prigodnoj svečanosti na Gradskom stadionu u Subotici, upriličenoj pred početak prve utakmice u novoj takmičarskoj sezoni, protiv TSC iz Bačke Topole (7:0).
Sedam Spartakovih veteranki, koje su osvojile prvu zvaničnu titulu šampiona Jugoslavije u sezoni 1974/75, rado su se odazvale pozivu uprave kluba kako bi aktuelnim šampionkama uručile medalje za osvojenu titulu. Šampionski pehar ispred FSS uručio je Momčilo Marić, komesar za takmičenje Super lige Srbije.

Vredi istaći da su medalje uručile veteranke: Piroška Vetštajn, višegodišnja kapitenka Spartaka i državna reprezentativka, Katarina Manjok, državna reprezentativka i dvostruki strelac na prvoj utakmici dvomeča odigranog u Subotici za naslov državnog prvaka,  Janja Vilov, državna reprezentativka, proglašena je za najbolju igračicu na drugoj utakmici dvomeča odigranog u Zagrebu za naslov državnog prvaka,  Ruža Demšedi, državna reprezentativka, strelac prvog gola na prvoj zvaničnoj utakmici Spartaka protiv Trgovačkog iz Novog Sada (29. avgust 1971.) Mira Poljaković, Ljubica Čik i Rozalija Sabo, nekad najmlađa članica u zlatnoj prethodnici svih budućih šampionki Spartaka.