A selekcija

Svečana ceremonija uručenja pasoša navijača u Ruskom domu u Beogradu

19.03.2018.

U „Ruskom domu“ u Beogradu 21. marta će se održati Svečana ceremonija dodele prvih pasoša navijača (Fan ID)* u Srbiji.
Ceremonija se odvija u Ruskom domu navijača**, koji je otvoren u Predstavništvu Rossotrudničestva u Republici Srbiji u cilju promocije Svetskog prvenstva u fudbalu 2018, koje će se održati u Rusiji.
Ceremoniji će prisustvovati Izvanredni i opunomoćeni ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović, direktor marketinga SD «Crvena Zvezda» Zoran Avramović i druga zvanična lica.
Ceremonija će biti održana 21. marta u 11:00 sati na adresi: Kraljice Natalije 33, Beograd

Dodatna informacija:
Ruski dom u Beogradu je mesto izdavanja pasoša navijača (Fan-ID) – dokumenta sa kojim se tokom održavanja Svetskog prvenstva u Fudbalu 2018. ulazi u Rusiji bez vize, omogućava besplatno korišćenje gradskog prevoza u gradovima-organizatorima i garantuje ulazak na utakmice Prvenstva (bez ovog dokumenta karte za utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu neće važiti).
Da bi se izdao Pasoš navijača (FanID) neophodno je da gosti šampionata na zvaničnom sajtu FIFA http://ru.fifa.com/worldcup/organisation/ticketing/index.html nabave ili naruče kartu za neku od utakmica Prvenstva.
Nakon prosleđenog broja karte ili broja zahteva, na sajtu Fan-ID https://www.fan-id.ru/index.html neobhodno je da se registruju i odaberu jednu od ponuđenih opcija dostave Pasoša u Ruski centar za nauku i kulturu „Ruski dom“ u Beogradu. Za ovo je potrebno da se prilikom podnošenja zahteva za izdavanje Pasoša izabere oblik dostave „U predstavništvo Rosssotrudničestva“ i zatim naznači zemlja isporuke (Srbija).
Biće Vam prosleđeno obaveštenje o dostavi Pasoša navijača na e-mail adresu ili SMS poruka na broj naveden prilikom registracije.
Orijentacioni rok dostave Pasoša navijača je 45 kalendarskih dana.
Informaciju o izdavanju Pasoša u predstavništvu Rossotrudničestva – Ruskom domu za nauku i kulturu „Ruski dom“ u Beogradu podnosioc zahteva može dobiti putem telefona +381 11 2642 178.
Prilikom izdavanja Pasoša navijači moraju da navedu podatke dokumenta koji će koristiti prilikom ulazka na teritoriju Rusije.
Pasoš se izdaje u Ruskom domu lično podnosiocu zahteva, nakon što da na uvid identifikacioni dokument. Izdavanje Pasoša trećim licima je zabranjeno.
Rezervisati besplatne karte za prevoz između gradovima organizatorima svetskog prvenstva u specijalizovanim vozovima možete na sajtu https://tickets.transport2018.com/free-train/schedule.
„Ruski dom navijača“ je servis za pružanje usluga potencijalnim posetiocima Svetskog prvenstva Rusija 2018.
Osnovni zadatak „Ruskog doma navijača“ je privlačenje pažnje svetske javnosti za Svetsko prvenstvo Rusija 2018. Ovde navijači mogu dobiti profesionalne informacije o mogućnostima odlaska na Svetsko prvenstvo, mogu da prate dešavanja na sportskim terenima u on lajn režimu, i najvažnije – navijač ovde može da dobije Fan ID.