A selekcija

Slaviša Kokeza: Istorijska godina za srpski fudbal

24.12.2017.

Predsednik Slaviša Kokeza, pozdravio fudbalsku Srbiju u hotelu „Kraun Plaza“, čestitao Vladanu Milojeviću i Vladimiru Stojkoviću na zasluženim priznanjima i naglasio da je srpski fudbal ostvario najbolje rezultate u poslednje dve decenije.
-Poštovani prijatelji,fudbalski i sportski radnici, predstavnici medija, dragi gosti…
Velika mi je privilegija da ovde, pred vama, ispred fudbalske Srbije, izrazim zadovoljstvo zbog svega što smo zajedno postigli u ovoj godini koja je bez dileme najuspešnija u poslednje dve decenije.
Rezultati koje smo ostvarili, čine nas ponosnim, a naročito rezultat A selekcije koja se plasirala na Svetsko prvenstvo i čestitam svima koji su učestvovali u ostvarenju ovog cilja.
Ogromnim naporom Srbiju smo vratili na mesto koje joj pripada. Opet smo među 32 najbolje reprezentacije sveta i zbog toga moramo da budemo ponosni,ali i odgovorni.

Odlazak u Rusiju mora da bude početna stanica kontinuiteta dobrih rezultata naše najbolje selekcije.Posle Svetskog prvenstva, već od septembra, predstoje novi izazovi u Ligi nacija, kasnije i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo gde će se od reprezentacije sigurno očekivati da bude na još većem nivou od trenutnog.
Moramo da budemo zadovoljni i zbog učinka svih ostalih selekcija fudbalskog saveza u ovoj godini. Dovoljno je pogledati gde se u ovom momentu nalazi mlada reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako da za budućnost srpskog reprezentativnog fudbala očigledno ne moramo da brinemo.
Sa dobrim rezultatima nacionalnih selekcija došli su i rezultati naših najvećih klubova Crvene zvezde i Partizana na međunarodnoj sceni na čemu im najiskrenije čestitam. Činjenica je da se ni mnogo fudbalski razvijenije zemlje ne mogu ove sezone pohvaliti sa dva predstavnika koja će na proleće igrati u Evropi. Zbog svega navedenog, rezultata reprezentacije i naših klubova, ova godinu je po svemu ostvarenom istorijska za srpski fudbal.
Od kada sam izabran za predsednika FS Srbije postavio sam četiri ključna zadatka – plasman na SP u Rusiju, administrativni centar, privatizaciju u fudbalu i početak izgradnje nacionalnog stadiona. Obećao sam da ćemo ostvariti dva. Jedan jesmo, verujem da ćemo uskoro da ostvarimo i drugi, a do kraja mandata i sva četiri.

I sami znate da smo se trudili da uradimo mnogo na poboljšanju fudbalskih uslova u Srbiji kroz razne akcije. Sa tim u vezi dugujemo veliku zahvalnost državi Srbiji koja je početkom godine izdvojila više od milion evra za izgradnju terena sa veštačkom travom širom koji su od višestrukog značaja za srpski fudbal.
Na kraju, želeo bih da se posebno zahvalim Zoranu Lakoviću bez kojeg verovatno ne bi bio na čelu ove organizacije, niti bi FS Srbije imao uticaja u UEFA i FIFA koji ima danas i zato mu beskrajno hvala u moje i u ime Fudbalskog saveza Srbije.
I da zaključim, ostvareno u godini za nama mora biti samo još veći motiv za sve nas koji smo posvećeni fudbalu. Pred nama je mnogo izazova i mnogo projekata koje želimo da realizujemo. U kojima moramo da učestvujemo zajedno. Želim vam svima srećnu i uspešnu 2018. godinu – rekao je Slaviša Kokeza u svom govoru pred fudbalskom Srbijom.