А селекција

Славиша Кокеза: Историјска година за српски фудбал

24.12.2017.

Председник Славиша Кокеза, поздравио фудбалску Србију у хотелу „Краун Плаза“, честитао Владану Милојевићу и Владимиру Стојковићу на заслуженим признањима и нагласио да је српски фудбал остварио најбоље резултате у последње две деценије.
-Поштовани пријатељи,фудбалски и спортски радници, представници медија, драги гости…
Велика ми је привилегија да овде, пред вама, испред фудбалске Србије, изразим задовољство због свега што смо заједно постигли у овој години која је без дилеме најуспешнија у последње две деценије.
Резултати које смо остварили, чине нас поносним, а нарочито резултат А селекције која се пласирала на Светско првенство и честитам свима који су учествовали у остварењу овог циља.
Огромним напором Србију смо вратили на место које јој припада. Опет смо међу 32 најбоље репрезентације света и због тога морамо да будемо поносни,али и одговорни.

Одлазак у Русију мора да буде почетна станица континуитета добрих резултата наше најбоље селекције.После Светског првенства, већ од септембра, предстоје нови изазови у Лиги нација, касније и у квалификацијама за Европско првенство где ће се од репрезентације сигурно очекивати да буде на још већем нивоу од тренутног.
Морамо да будемо задовољни и због учинка свих осталих селекција фудбалског савеза у овој години. Довољно је погледати где се у овом моменту налази млада репрезентација у квалификацијама за Европско првенство, тако да за будућност српског репрезентативног фудбала очигледно не морамо да бринемо.
Са добрим резултатима националних селекција дошли су и резултати наших највећих клубова Црвене звезде и Партизана на међународној сцени на чему им најискреније честитам. Чињеница је да се ни много фудбалски развијеније земље не могу ове сезоне похвалити са два представника која ће на пролеће играти у Европи. Због свега наведеног, резултата репрезентације и наших клубова, ова годину је по свему оствареном историјска за српски фудбал.
Од када сам изабран за председника ФС Србије поставио сам четири кључна задатка – пласман на СП у Русију, административни центар, приватизацију у фудбалу и почетак изградње националног стадиона. Обећао сам да ћемо остварити два. Један јесмо, верујем да ћемо ускоро да остваримо и други, а до краја мандата и сва четири.

И сами знате да смо се трудили да урадимо много на побољшању фудбалских услова у Србији кроз разне акције. Са тим у вези дугујемо велику захвалност држави Србији која је почетком године издвојила више од милион евра за изградњу терена са вештачком травом широм који су од вишеструког значаја за српски фудбал.
На крају, желео бих да се посебно захвалим Зорану Лаковићу без којег вероватно не би био на челу ове организације, нити би ФС Србије имао утицаја у УЕФА и ФИФА који има данас и зато му бескрајно хвала у моје и у име Фудбалског савеза Србије.
И да закључим, остварено у години за нама мора бити само још већи мотив за све нас који смо посвећени фудбалу. Пред нама је много изазова и много пројеката које желимо да реализујемо. У којима морамо да учествујемо заједно. Желим вам свима срећну и успешну 2018. годину – рекао је Славиша Кокеза у свом говору пред фудбалском Србијом.