SJAJNE KADETKINJE DEKLASIRALE RUSIJU, ODLUKA O PLASMANU NA EP U POSLEDNJEM KOLU

13.03.2019.

Fantastično izdanje ženske kadetske selekcije Srbije i velika, ubedljiva pobeda – 4:1 (1:0) protiv Rusije u drugom kolu elit runde kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

STRELCI: 1:0 Tanasković 5, 2:0 E.Petrović (iz jedanaesterca) 58,3:0 Tanasković 59, 4:0 Tanasković 78, 4:1 Pamen Čato 85.  Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi. Sudija: Galija Ečeva (Bugarska). Žuri kartoni: Denda (Srbija), Belova (Rusija).

SRBIJA: Perenčević, Magovčević, Vorkapić, Denda, Marjanović, E.Petrović(od 82. Beronja), Gajdobranski, Stupar (od 76. Vasović), Tanasković, Barjaktarović (od 69. Ćirić), M.Čavić (od 76. N.Čavić). Selektor: Dragiša Zečević

RUSIJA: Agapkina, Zarkova, Eliseva, Voronko, Trofimova (od 86. Šolgina), Govor, Kišmakova, Smirnova, Pamen Čato, Trenkina (od 61. Lazarova), Belova (od 61. Novik).

Izabranice selektora Dragiše Zečevića ponovo su pokazale zavidan kvalitet, uostalom kao i u premijernom meču sa Švajcarskom, ali sada su imale veći stepen koncentracije u važnim trenucima meča i zato visoka pobeda ne predstavlja iznenađenje. Već u uvodnim minutima utakmice naše reprezentativke su pokazale da će one da se pitaju u ovom meču, a Ruskinjama je ostalo samo da posmatraju kako Krstina Tanasković i devojke ređaju akcije posle kojih je realizacija bila samo pitanje koje za Agapkinu predstavlja veliki problem.

A upravo je Krstina Tanasković bila možda i najraspoloženija, videlo se to u petom,a onda i 59.odnosno 78. minutu kada je evro golom iz slobodnog udarca sa preko 30 metara stavila pečat na fantastično izdanje . Na kraju, sve devojke zaslužuju pohvale za ostvareno na terenu, a ostalo je da u poslednjem kolu (16.mart – 14,00) protiv favorita turnira, selekcije Holandije, koja je danas savladala Švajcarsku (6:0), daju maksimum i eventualno prirede veliko iznenađenje.