Vesti

SISTEM AKREDITOVANJA MEDIJA | FUTSAL A REPREZENTACIJA, KVALIFIKACIJE ZA EP, SRBIJA - BiH

01.02.2021.

Usled specifičnih okolnosti u kojima se nalazimo zbog epidemije virusa COVID – 19, mera i naredbi zaštite Vlade Republike Srbije kao i UEFA protokola sistem akreditovanja za utakmicu Srbija – BIH (kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, 3. februar, mala sala dvorane “SPENS” u Novom Sadu – 18.00, TV Arena sport) ogranizovan je na sledeći način:
Otvoren od ponedeljka 1. februara (12 časova) do srede 3. februara (12 časova), po isteku ovog roka nećemo uvažavati zahteve.
Maksimalan broj akreditacija koje smo u ovom trenutku u mogućnosti da obezbedimo u skladu sa merama zaštite je 12 za izveštače u novinarskoj loži odnosno osam za fotoreportere. Akreditacije (novinari i fotoreporteri) ćemo deliti u dvorani “SPENS” na ulazu za medije (službeni ulaz broj devet, iznad ulaza za sportiste – Medison) od 16 sati do 17 časova i 45 minuta.
NOVINARI I SNIMATELJI
U odnosu na raspoloživi kapacitet biće omogućena jedna akreditacija po redakciji odnosno mediju.
Televizijama koje nisu vlasnici TV prava neće biti dozvoljno unošenje kamera u dvoranu samim tim ni prisustvo snimatelja. Obzirom na to da nema miks zone po završetku utakmice kao ni konferencije za medije, FS Srbije će preko svog sajta i youtube kanala obezbediti preuzimanje materijala (fotografije, video, izjave) u najbržem mogućem roku.
Prilikom ulaska na dvoranu biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.
Neophodno je poštovati distancu od 2 metra.
Svaki novinar će imati četiri metra kvadratnog prostora na poziciji sa koje izveštava.
Obavezno je nošenje maski.
U pres loži biće označena mesta predviđena za novinare koja će morati striktno da se poštuju.
FOTOREPORTERI
Fotoreporteri preuzimaju markere na ulazu u dvoranu.
Pozicije predviđene za fotoreportere su na tribini (označen prostor).
Prilikom ulaska u dvoranu biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.
Nošenje maski je obavezno.
Izlazak iz dvorane je isti kao i ulazak.
NAPOMENA: FS Srbije će preko svog sajta obezbediti preuzimanje fotografija sa utakmice u najbržem mogućem roku od završetka prvog i drugog poluvremena.
Što se tiče ostalih procedura u vezi sa sistemom akreditovanja neophodno je da za vašeg izveštača pošaljete podatke na memorandumu firme i sa zvanične mejl adrese.
Zahtev mora da sadrži ime i prezime izveštača, fotografiju izveštača.
Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom i sledećim prioritetima:
Medijski partneri FSS
Mediji koji su redovno pratili aktivnosti futsal reprezentacije Srbije
Sportske redakcije, odnosno mediji
Ostali informativni mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu
Vaše zahteve možete slati na mejl [email protected] i još jednom vas molimo da se pridržavate navedenih vremenskih rokova, u suprotnom neće vam biti izdata akreditacija. Svaka zloupotreba biće sankcionisana oduzimanjem prava na akreditovanje i prijavom u UEFA. Kontrola će biti obavljena na ulazu.
Ukoliko ne dobijete mejl, informaciju o tome da li je odobrena akreditacija možete dobiti pozivom na broj +38164 818 0139.