Media

SISTEM AKREDITOVANJA MEDIJA | A REPREZENTACIJA LIGA NACIJA - U21 KVALIFIKACIJE ZA EP

25.08.2020.

Usled specifičnih okolnosti u kojima se nalazimo zbog epidemije virusa COVID – 19, mera i naredbi zaštite Vlade Republike Srbije kao i UEFA protokola sistem akreditovanja biće ogranizovan na sledeći način:
Srbija – Turska (6. septembar, stadion “Rajko Mitić” u Beogradu, 20.45 direktan prenos televizija Nova S)
Sistem akreditovanja biće otvoren od srede 26. avgusta do ponedeljka 31. avgusta.
Maksimalan broj akreditacija koje smo u ovom trenutku u mogućnosti da obezbedimo u skladu sa svim merama zaštite je 50 za izveštače u novinarskoj loži odnosno deset za fotoreportere. Akreditacije ćemo deliti medijima u prostorijama FS Srbije, Terazije 3, deveti sprat, u subotu 5. septembra od 10 do 15 časova.
NOVINARI
U odnosu na raspoloživi kapacitet biće omogućena jedna akreditacija po redakciji odnosno mediju.
Televizijama koje nisu vlasnici TV prava neće biti dozvoljno unošenje kamera na stadion samim tim ni prisustvo snimatelja. Obzirom na to da nema miks zone po završetku utakmice i da je na stadionu moguće snimati isključivo konferenciju za medije po završetku utakmice, FS Srbije će preko svog sajta i youtube kanala obezbediti preuzimanje materijala u najbržem mogućem roku od završetka i jedne i druge konferencije.
Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.
Na stadionu je nephodno poštovati distancu od 2 metra.
Svaki novinar će imati četiri metra kvadratnog prostora na poziciji sa koje izveštava.
Od ulaska na stadion nošenje maski je obavezno i spolja i unutra.
U novinarskoj loži sa spoljne strane biće označena mesta predviđena za novinare koja će morati striktno da se poštuju.
FOTOREPORTERI
Fotoreporteri ulaze na stadion kroz službeni ulaz “FK Crvena zvezda” (zapadna tribina) gde će preuzeti markere.
Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.
Po silasku sa stepenica imaće mogućnost da kroz prolaz sa leve ili desne strane (ne preko, već ispod terena) odu do izlaza (žute kapije) u zonu 2 (zelena zona) na pozicije koje su predviđene za fotoreportere.

Na svakoj strani terena u toku utakmice je moguće prisustvo maksimalno osam fotoreportera po četiri u svakom ćošku uz razmak od dva metra.

Nošenje maski je oabevezno.
Menjanje pozicija je moguće isključivo u poluvremenu i to preko atletske staze ka ističnoj tribini.
Kretanje fotoreportera je dozvoljeno isključivo u zoni 2.
Izlazak sa stadiona je isti kao i ulazak.
Nije dozvoljeno fotografisanje konferencije za medije po završetku utakmice osim za fotoreportere FS Srbije koji će proslediti medijma kompletan materijal medijima preko svog sajta u najbržem mogućem roku.

NAPOMENA: FS Srbije će preko svog sajta takođe obezbediti preuzimanje fotografija sa utakmice u najbržem mogućem roku od završetka prvog i drugog poluvremena.
Što se tiče ostalih procedura u vezi sa sistemom akreditovanja neophodno je da za vašeg izveštača pošaljete podatke na memorandumu firme i sa zvanične mejl adrese.
Zahtev mora da sadrži ime i prezime izveštača, fotografiju izveštača, poziciju na stadionu (print i elektonski mediji za novinarsku ložu, fotoreporteri za poziciju na terenu).
Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom i sledećim prioritetima:
Medijski partneri FSS
Sportske redakcije, odnosno mediji
Ostali informativni mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu
Vaše zahteve možete slati na mejl [email protected] i još jednom vas molim da se pridržavate navedenih vremenskih rokova, u suprotnom neće vam biti izdata akreditacija. Svaka zloupotreba biće sankcionisana oduzimanjem prava na akreditovanje i prijavom u UEFA. Kontrola će biti obavljena na ulazu.
Informaciju o tome da li je odobrena akreditacija možete dobiti pozivom na broj +38164 818 0139.
Srbija – Bugarska (stadion “FK Metalac” u Gornjem Milanovcu, 8. septembar, 20.00, direktan prenos televizija “Arena sport”).
Što se tiče sistema akreditovanja u odnosu na mere zaštite i naredbe Vlade Republike Srbije i protokole UEFA pravila su ista kao i za utakmicu A tima protiv Turske.
Uz tu razliku što je kapacitet stadiona predviđen za medije u Gornjem Milanovcu daleko manji nego na stadionu “Rajko Mitić” tako će za novinare biti obezbeđeno deset akreditacija, a za fotoreportere šest. Sistem akreditovanja biće otvoren od 26. do 31. avgusta, dok će se akreditacije deliti 8. septembra  na stadionu “FK Metalac” na ulazu za medije dva sata pred početak utakmice.
_____________________________________________________________________
Rusija – Srbija (3. septembar, Moskva, 20.45, Dinamo Central Stadium)
Prema informacijama koje smo dobili od službe za akreditovanje medija FS Rusije za novinare iz Srbije koji će eventualno putovati na utakmicu u Moskvu opredeljeno je osam mesta. Rok za prijavu je ponedeljak 31. avgust, preko mejla [email protected] . Isti mejl je validan i za prijavu fotoreportera, ali je rok za fotoreportere do petka 28. avgusta. Za fotoreportere je opredeljeno četiri mesta uz obavezan PCR test koji ne sme da bude stariji od 72 sata u odnosu na vreme odigravanja utakmice.