Media

SISTEM AKREDITOVANJA MEDIJA | A REPREZENTACIJA - LIGA NACIJA | U21 KVALIFIKACIJE ZA EP

28.09.2020.

Usled specifičnih okolnosti u kojima se nalazimo zbog epidemije virusa COVID – 19, mera i naredbi zaštite Vlade Republike Srbije kao i UEFA protokola sistem akreditovanja biće ogranizovan na sledeći način:
Srbija – Mađarska (11. oktobar, stadion “Rajko Mitić” u Beogradu, 20.45, direktan prenos televizija Nova S.
Sistem akreditovanja biće otvoren od ponedeljka 28. septembra do ponedeljka 5. oktobra.
Maksimalan broj akreditacija koje smo u ovom trenutku u mogućnosti da obezbedimo u skladu sa svim merama zaštite je 50 za izveštače u novinarskoj loži odnosno deset za fotoreportere. Akreditacije ćemo deliti medijima u prostorijama FS Srbije, Terazije 3, deveti sprat, u subotu 10. oktobra od 12 do 17 časova.
AKREDITACIJE POSLE TOGA NIJE MOGUĆE PREUZETI – NEĆE SE DELITI NA STADIONU.
NOVINARI
U odnosu na raspoloživi kapacitet biće omogućena jedna akreditacija po redakciji odnosno mediju.
Televizijama koje nisu vlasnici TV prava neće biti dozvoljno unošenje kamera na stadion samim tim ni prisustvo snimatelja. Obzirom na to da nema miks zone po završetku utakmice i da je na stadionu moguće snimati isključivo konferenciju za medije po završetku utakmice, FS Srbije će preko svog sajta i youtubee kanala obezbediti preuzimanje materijala u najbržem mogućem roku od završetka i jedne i druge konferencije.
Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.
Na stadionu je nephodno poštovati distancu od 2 metra.
Svaki novinar će imati četiri metra kvadratnog prostora na poziciji sa koje izveštava.
Od ulaska na stadion nošenje maski je obavezno i spolja i unutra.
U novinarskoj loži sa spoljne strane biće označena mesta predviđena za novinare koja će morati striktno da se poštuju.


FOTOREPORTERI
Fotoreporteri ulaze na stadion kroz službeni ulaz “FK Crvena zvezda” (zapadna tribina) gde će preuzeti markere.
Prilikom ulaska na stadion biće merena telesna temperatura uz obavezno popunjavanje upitnika u vezi sa virusom COVID – 19 i lični potpis.
Po silasku sa stepenica imaće mogućnost da kroz prolaz sa leve ili desne strane (ne preko, već ispod terena) odu do izlaza (žute kapije) u zonu 2 (zelena zona) na pozicije koje su predviđene za fotoreportere.
Na svakoj strani terena u toku utakmice je moguće prisustvo maksimalno osam fotoreportera, po četiri u svakom ćošku uz razmak od dva metra.
Nošenje maski je obavezno.
Menjanje pozicija je moguće isključivo u poluvremenu i to preko atletske staze ka ističnoj tribini.
Kretanje fotoreportera je dozvoljeno isključivo u zoni 2.
Izlazak sa stadiona je isti kao i ulazak.
Nije dozvoljeno fotografisanje konferencije za medije po završetku utakmice osim za fotoreportere FS Srbije koji će proslediti medijma kompletan materijal medijima preko svog sajta u najbržem mogućem roku.
Napomena: FS Srbije će preko svog sajta takođe obezbediti preuzimanje fotografija sa utakmice u najbržem mogućem roku od završetka prvog i drugog poluvremena
_____________________________________________________________________
Što se tiče ostalih procedura u vezi sa sistemom akreditovanja neophodno je da za vašeg izveštača pošaljete podatke na memorandumu firme i sa zvanične mejl adrese.
Zahtev mora da sadrži ime i prezime izveštača, fotografiju izveštača, poziciju na stadionu (print i elektonski mediji za novinarsku ložu, fotoreporteri za poziciju na terenu).
Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom i sledećim prioritetima:
Medijski partneri FSS
Sportske redakcije, odnosno mediji
Ostali informativni mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu
Vaše zahteve možete slati na email [email protected]  i još jednom vas molim da se pridržavate navedenih vremenskih rokova, u suprotnom neće vam biti izdata akreditacija. Svaka zloupotreba biće sankcionisana oduzimanjem prava na akreditovanje i prijavom u UEFA. Kontrola će biti obavljena na ulazu.
Informaciju o tome da li je odobrena akreditacija možete dobiti pozivom na broj +38164 818 0139.
NAPOMENA: Ukoliko neko od medija ima nameru da se akredituje za utakmice Norveška – Srbija (polufinale plej ofa za plasman na EP, 8. oktobar, Oslo) ili Turska – Srbija (Liga nacija, 14. oktobar, Istanbul) molimo vas da upit pošaljete na email [email protected], do petka 2. oktobra.

Srbija – Poljska (stadion “FK Metalac” u Gornjem Milanovcu, 9. oktobar, 18.00, direktan prenos televizija “Arena sport”.
Što se tiče sistema akreditovanja u odnosu na mere zaštite i naredbe Vlade Republike Srbije i protokole UEFA pravila su ista kao i za utakmicu A tima protiv Turske.
Uz tu razliku što je kapacitet stadiona predviđen za medije u Gornjem Milanovcu daleko manji nego na stadionu “Rajko Mitić” tako će za novinare biti obezbeđeno deset akreditacija, a za fotoreportere šest. Sistem akreditovanja biće otvoren od 28. septembra do 5. oktobra, dok će se akreditacije za novinare deliti 9. oktobra na stadionu “FK Metalac” na ulazu za medije dva sata pred početak utakmice. Fotoreporteri će akreditacije i markere moći da prezumu kod ulaza na severnu tribinu gde će imati pozicije u toku utakmice. Dakle, neće imati poziciju na terenu, nego na tribini. U slučaju bilo kakvih promena bićete naknadno obavešteni. Informaciju o tome da li vam je odobrena akreditacija možete dobiti na broj telefona +381 64 818 01 39.