Vesti

SERIJAL REKONSTRUKCIJA TERENA (VIDEO)

26.08.2019.

FK MLADOST (LUČANI)

Infrastrukturna revolucija nije zaobišla ni Lučane.Trebalo je da prođu decenije pa da stadion u Lučanima, zahvaljujući saradnji Fudbalskog saveza Srbije i kluba, dobije ono što su sanjale generacije, travnati tepih dostojan superligaške scene. O svemu detaljnije u video prilogu…

FK RADNIK

Novo lice fudbalske Srbije i u Surdulici. Travnati tepih na kome bi mogli da pozavide i evropski klubovi, uslovi koji omogućavaju velike predstave. Uz pomoć Fudbalskog saveza Srbije, Radnik je dobio ono što nije imao decenijama, vrhunske uslove za igru. U razgovoru za sajt FSS generalni direktor kluba iz Surdulice , Marko Marković, govori o infrastrukturnoj revoluciji koja nije zaobišla ni jug Srbije.

FK SPARTAK

Nova slika Subotice, nova slika Spartaka. Prvo reflektori, zatim teren, travnati tepih na koji se čekalo godinama, a uskoro sledi i potpuna rekonstrukcija, izgradnja tribina, prostorija, svlačionica. Dobiće Subotica stadion za ponos. O zajedničkim investicijama sa Fudbalskim savezom Srbije, kao i onome što je urađeno, odnosno šta će biti, govore Dragan Simović, predsednik FS Vojvodine, i Nikola Simović, predsednik FK Spartak.

FK PARTIZAN

Saradnja Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog kluba Partizan dobila je ovog leta novu dimenziju kada je izvršena temeljna rekonstrukcija terena FK Partizan. Pored novog travnatog „tepiha“, ugrađeni su i grejači, čime se u delo sproveo ozbiljan projekat planiran već nekoliko decenija.
O tome smo razgovarali sa Vladom Rakočevićem, tehničkim direktorom FK Partizan i direktorom Sportskog centra „Partizan-Teleoptik“, koji je sa svojim saradnicima za nepunih šest nedelja sproveo u delo ovaj projekat.
„Zaista možemo da se pohvalimo da smo ovu letnju pauzu uoči prvenstva iskoristili na najbolji mogući način i izvršili smo kompletnu zamenu busena trave, uradili rekonstrukciju nosećeg i drenažnog sloja, a uspeli smo da postavimo i grejače terena, čime ćemo nadam se, jednom zauvek izbeći igranje utakmica po snežnom pokrivaču. Za realizaciju ovog projekta dugujemo i veliku zahvalnost Fudbalskom savezu Srbije, koji je obezbedio značajan deo sredstava i na taj način smo samo unapredili odličnu saradnju“ – istakao je Vlada Rakočević, tehnički direktor FK Partizan.
Naš sagovornik, odgovoran za stanje terena u Humskoj, na stručan način nam je u razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije obrazložio šta je sve urađeno i šta je sve u planu u narednom periodu.
„Grejači su postavljeni na nekih 22 santimetara ispod površine busena i oni će pre svega sprečavati da se teren ne zaledi. Naravno, treba biti realan i reći da u slučaju nekih izuzetnih padavina, grejači ne mogu da otope veliku količinu snega, ali cilj je da se teren ne zaledi i da temperatura na terenu bude iznad nule, tačnije plus jedan. Sigurno smo da će ovo što je urađeno biti od izuzetnog značaja i za Fudbalski klub Partizan, ali i za Fudbalski savez Srbije kada su u pitanju utakmice svih reprezentativnih selekcija“.
Rekonstrukcija terena u Humskoj izvršena je u potpunosti sa zahtevima i standardima UEFA, a u FK Partizan već planiraju i još veće projekte, kao i uvek uz svesrdnu podršku Fudbalskog saveza Srbije.
„Mi uvek i u svakoj prilici ističemo odličnu saradnju sa savezom, jer jednostavno jedni bez drugih ne možemo. Sledeći veliki projekat trebalo bi da bude rekonstrukcija stadiona i shodno tome već je pripremljena obimna dokumentacija, a sigurno je da će i FSS u tome učestvovati kao naš partner. Svakodnevno smo u komunikaciji, stadion je živa stvar, zajednički se trudimo da napravimo lepe i pozitivne stvari za srpski fudbal“ – rekao je između ostalog Vlada Rakočević, tehnički direktor FK Partizan.
Kompletan intervju sa Vladom Rakočevićem o rekonstrukciji terena i daljim planovima u Humskoj 1, možete pogledati ovde.

FK VOJVODINA

Rekonstrukcija terena širom Srbije obuhvatila je naravno i Novi Sad, odnosno zdanje stadiona „Karađorđe“, stadion koji je dobio potpuno novu travnatu podlogu. O značaju ove investicije Fudbalskog saveza Srbije i Vojvodine, govore predsednik Vojislav Gajić i sportski direktor Nikola Lazetić.

„Moram da pohvalim Fudbalski savez Srbije koji je prepoznao da kvalitet igre i fudbala Superlige zavisi od kvaliteta terena“-rekao je Nikola Lazetić i dodao…

„Sjajna investicija, svi tereni su potpuno novi i to će sigurno podići nivo fudbala u elitnoj ligi“

„Ovo je poslednja sezona za Vojvodinu na stadionu kakav sada vidimo, jer po završetku prvenstva on će biti porušen i izgradiće se potpuno novi stadion po najvišim standardima UEFA“.

O sjajnoj saradnji FSS i klubova govorio je i predsednik novosadskog kluba Vojislav Gajić…

„Zahvaljujući sjajnoj sinergiji Fudbalskog saveza i predsednika Slaviše Kokeze sa Vojvodinom, ali i svim ostalim klubovima, sve je sada na mnogo višem nivou, a odlične terene imaju svi klubovi Superlige“-izjavio je Vojislav Gajić.

„Ono što je Fudbalski savez Srbije uradio sada, ali i prethodnih godina, svako mora da podrži, jer u pitanju je ogroman novac, a benefit imaju klubovi“

FK VOŽDOVAC

Infrastrukturna revolucija u srpskom fudbalu zahvatila je i stadion FK Voždovac na kome je zamenjena kompletna veštačka trava, a o značaju ove investicije govore sportski direktor „zmajeva“ Jovan Damjanović i sportski direktor FSS Vladimir Matijašević.

„Fudbalski savez će i dalje da se bavi obnovom terena širom Srbije“ rekao je Vladimir Matijašević i nastavio…

„Uložena su velika sredstva ne samo u terene, nego i u druge sadržaje, tribine, klupske prostorije, semefore, a sve to će podići lestvicu fudbala u Srbiji na mnogo viši nivo“

Sportski direktor Voždovca Jovan Damjanović ne krije da je prezadovoljan novim licem stadiona na krovu…

„Zahvalio bih se prvo ljudima iz Saveza na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, zbog toga što su prepoznali problem i pomogli nam da promenimo sliku fudbalske Srbije“-izjavio je Jovan Damjanović.

„Pomoć Saveza mnogo znači, ali klubovi moraju da imaju svest o tome da se tereni moraju dobro održavati, tako da je velika odgovornost na njima“

„Imamo podršku našeg predsednika Zdravkovića i trudimo se da ovde gajimo pravi evropski ambijent koji je možda i jedinstven u ovom delu Evrope“.