Вести

СЕРИЈАЛ РEКОНСТРУКЦИЈA ТEРEНA (ВИДEО)

26.08.2019.

ФК МЛАДОСТ (ЛУЧАНИ)

Инфраструктурна револуција није заобишла ни Лучане.Требало је да прођу деценије па да стадион у Лучанима, захваљујући сарадњи Фудбалског савеза Србије и клуба, добије оно што су сањале генерације, травнати тепих достојан суперлигашке сцене. О свему детаљније у видео прилогу…

ФК РАДНИК

Ново лице фудбалске Србије и у Сурдулици. Травнати тепих на коме би могли да позавиде и европски клубови, услови који омогућавају велике представе. Уз помоћ Фудбалског савеза Србије, Радник је добио оно што није имао деценијама, врхунске услове за игру. У разговору за сајт ФСС генерални директор клуба из Сурдулице , Марко Марковић, говори о инфраструктурној револуцији која није заобишла ни југ Србије.

ФК СПАРТАК

Нова слика Суботице, нова слика Спартака. Прво рефлектори, затим терен, травнати тепих на који се чекало годинама, а ускоро следи и потпуна реконструкција, изградња трибина, просторија, свлачионица. Добиће Суботица стадион за понос. О заједничким инвестицијама са Фудбалским савезом Србије, као и ономе што је урађено, односно шта ће бити, говоре Драган Симовић, председник ФС Војводине, и Никола Симовић, председник ФК Спартак.

ФК ПАРТИЗАН

Сарадња Фудбалског савеза Србије и Фудбалског клуба Партизан добила је овог лета нову димензију када је извршена темељна реконструкција терена ФК Партизан. Поред новог травнатог „тепиха“, уграђени су и грејачи, чиме се у дело спровео озбиљан пројекат планиран већ неколико деценија.
О томе смо разговарали са Владом Ракочевићем, техничким директором ФК Партизан и директором Спортског центра „Партизан-Телеоптик“, који је са својим сарадницима за непуних шест недеља спровео у дело овај пројекат.
„Заиста можемо да се похвалимо да смо ову летњу паузу уочи првенства искористили на најбољи могући начин и извршили смо комплетну замену бусена траве, урадили реконструкцију носећег и дренажног слоја, а успели смо да поставимо и грејаче терена, чиме ћемо надам се, једном заувек избећи играње утакмица по снежном покривачу. За реализацију овог пројекта дугујемо и велику захвалност Фудбалском савезу Србије, који је обезбедио значајан део средстава и на тај начин смо само унапредили одличну сарадњу“ – истакао је Влада Ракочевић, технички директор ФК Партизан.
Наш саговорник, одговоран за стање терена у Хумској, на стручан начин нам је у разговору за сајт Фудбалског савеза Србије образложио шта је све урађено и шта је све у плану у наредном периоду.
„Грејачи су постављени на неких 22 сантиметара испод површине бусена и они ће пре свега спречавати да се терен не заледи. Наравно, треба бити реалан и рећи да у случају неких изузетних падавина, грејачи не могу да отопе велику количину снега, али циљ је да се терен не заледи и да температура на терену буде изнад нуле, тачније плус један. Сигурно смо да ће ово што је урађено бити од изузетног значаја и за Фудбалски клуб Партизан, али и за Фудбалски савез Србије када су у питању утакмице свих репрезентативних селекција“.
Реконструкција терена у Хумској извршена је у потпуности са захтевима и стандардима УЕФА, а у ФК Партизан већ планирају и још веће пројекте, као и увек уз свесрдну подршку Фудбалског савеза Србије.
„Ми увек и у свакој прилици истичемо одличну сарадњу са савезом, јер једноставно једни без других не можемо. Следећи велики пројекат требало би да буде реконструкција стадиона и сходно томе већ је припремљена обимна документација, а сигурно је да ће и ФСС у томе учествовати као наш партнер. Свакодневно смо у комуникацији, стадион је жива ствар, заједнички се трудимо да направимо лепе и позитивне ствари за српски фудбал“ – рекао је између осталог Влада Ракочевић, технички директор ФК Партизан.
Комплетан интервју са Владом Ракочевићем о реконструкцији терена и даљим плановима у Хумској 1, можете погледати овде.

ФК ВОЈВОДИНА

Реконструкција терена широм Србије обухватила је наравно и Нови Сад, односно здање стадиона „Карађорђе“, стадион који је добио потпуно нову травнату подлогу. О значају ове инвестиције Фудбалског савеза Србије и Војводине, говоре председник Војислав Гајић и спортски директор Никола Лазетић.

„Морам да похвалим Фудбалски савез Србије који је препознао да квалитет игре и фудбала Суперлиге зависи од квалитета терена“-рекао је Никола Лазетић и додао…

„Сјајна инвестиција, сви терени су потпуно нови и то ће сигурно подићи ниво фудбала у елитној лиги“

„Ово је последња сезона за Војводину на стадиону какав сада видимо, јер по завршетку првенства он ће бити порушен и изградиће се потпуно нови стадион по највишим стандардима УЕФА“.

О сјајној сарадњи ФСС и клубова говорио је и председник новосадског клуба Војислав Гајић…

„Захваљујући сјајној синергији Фудбалског савеза и председника Славише Кокезе са Војводином, али и свим осталим клубовима, све је сада на много вишем нивоу, а одличне терене имају сви клубови Суперлиге“-изјавио је Војислав Гајић.

„Оно што је Фудбалски савез Србије урадио сада, али и претходних година, свако мора да подржи, јер у питању је огроман новац, а бенефит имају клубови“

ФК ВОЖДОВАЦ

Инфрaструктурнa ревoлуцијa у српскoм фудбaлу зaхвaтилa је и стaдиoн ФК Вoждoвaц нa кoме је зaмењенa кoмплетнa вештaчкa трaвa, a o знaчaју oве инвестиције гoвoре спoртски директoр „змaјевa“ Јoвaн Дaмјaнoвић и спoртски директoр ФСС Влaдимир Мaтијaшевић.

„Фудбaлски сaвез ће и дaље дa се бaви oбнoвoм теренa ширoм Србије“ рекao је Влaдимир Мaтијaшевић и нaстaвиo…

„Улoженa су великa средствa не сaмo у терене, негo и у друге сaдржaје, трибине, клупске прoстoрије, семефoре, a све тo ће пoдићи лествицу фудбaлa у Србији нa мнoгo виши нивo“

Спoртски директoр Вoждoвцa Јoвaн Дaмјaнoвић не крије дa је презaдoвoљaн нoвим лицем стaдиoнa нa крoву…

„Зaхвaлиo бих се првo људимa из Сaвезa нa челу сa председникoм Слaвишoм Кoкезoм, збoг тoгa штo су препoзнaли прoблем и пoмoгли нaм дa прoменимo слику фудбaлске Србије“-изјaвиo је Јoвaн Дaмјaнoвић.

„Пoмoћ Сaвезa мнoгo знaчи, aли клубoви мoрaју дa имaју свест o тoме дa се терени мoрaју дoбрo oдржaвaти, тaкo дa је великa oдгoвoрнoст нa њимa“

„Имaмo пoдршку нaшег председникa Здрaвкoвићa и трудимo се дa oвде гaјимo прaви еврoпски aмбијент кoји је мoждa и јединствен у oвoм делу Eврoпе“.