Vesti

SEMINAR ZA TRENERE MLAĐIH LIGA I INSTRUKTORSKE SLUŽBE FSS | ZANIMLJIVA PREDAVANJA ŽARKA LAZETIĆA, JOVANA DAMJANOVIĆA, RADOVANA KRIVOKAPIĆA, ALEKSANDRA LUKOVIĆA

31.08.2022.

U prostorijama FSS u Staroj Pazovi 30. i 31. avgusta održan je seminar za trenere omladinske, kadetske lige i instruktorske službe FSS. Tokom dva dana seminara razmenjena su iskustva, a predavači su bili selektori U-19, U-18 i U-17 reprezentacije, kao i Žarko Lazetić, šef stručnog štaba TSC-a.

Prvog dana treneri su slušali zanimljiva iskustva mladog trenera TSC-a Žarka Lazetića, kao i selektora U-19 reprezentacije Jovana Damjanovića. Ove teme su bile namenjene trenerima omladinske lige i instruktorima. Drugog dana seminara namenjenog trenerima kadetske lige i instruktorima teme su prilagođene ovoj uzrasnoj kategoriji.

Selektor Aleksandar Luković je predstavio ideju igre U-17 reprezentacije, a nakon toga sve to demonstrirao kroz praktični trening na terenu. Radovan Krivokapić je u emotivnom izlaganju dočarao iskustva i emocije sa Evropskog prvenstva u Izraelu, sa obimnim video materijalom. Osim stručnih delova, podelio je sa kolegama bogata iskustva i sjajne anegdote na putu Srbije  do velikog uspeha i polufinala kontinentalnog šampionata.

Svako od predavača je održao zanimljivo predavanje, dotakavši se različitih tema, koje su važne za razvoj i edukaciju mladih trenera. Osnovna ideja je bila da se predstavi stručni rad u mlađim reprezentativnim selekcijama FSS, sa ciljem edukacije i usavršavanje mladih trenera i da se ovaj model približi klubovima. Ovo je samo prvi korak sa ciljem da se u narednom periodu nastavi sa ovakvim vidom stručne saradnje sa klubovima.

Seminaru su prisustvovali ispred FSS:

-Nikola Lazetić,direktor mlađih selekcija

-Igor Matić, koordinator instruktorske službe i mlađih selekcije

-Aleksandar Jović, selektor U-20 reprezentacije

-Dušan Gelić, koordinator liga i takmičenja

-Jovica Šavija, komesar za suđenje

Dušan Gelić i Jovica Šavija su govorili o ulozi trenera i sudija u sprečavanju incidenata na utakmicama mlađih kategorija.

Treneri su istakli zadovoljstvo što su mogli da čuju korisna predavanja kvalitetnih predavača, koja će im biti od koristi.

“Zahvalio bih se svim učesnicima seminara, kao i predavačima. Želja nam je bila da obradimo raznovrsne teme i edukujemo što veći broj mladih trenera. Selektori i trener Žarko Lazetić su podelili svoja iskustva i približili im svoju ideju igre. Uubeđen sam da su svi učesnici seminara izašli bogatiji za jedno veliko iskustvo u životu. – izjavio je Igor Matić, koordinator mlađih reprezentacija i instruktorske službe FSS, koji je bio posebno zadovoljan odzivom trenera.