Вести

СЕМИНАР ЗА ТРЕНЕРЕ МЛАЂИХ ЛИГА И ИНСТРУКТОРСКЕ СЛУЖБЕ ФСС | ЗАНИМЉИВА ПРЕДАВАЊА ЖАРКА ЛАЗЕТИЋА, ЈОВАНА ДАМЈАНОВИЋА, РАДОВАНА КРИВОКАПИЋА, АЛЕКСАНДРА ЛУКОВИЋА

31.08.2022.

У просторијама ФСС у Старој Пазови 30. и 31. августа одржан је семинар за тренере омладинске, кадетске лиге и инструкторске службе ФСС. Током два дана семинара размењена су искуства, а предавачи су били селектори U-19, U-18 и U-17 репрезентације, као и Жарко Лазетић, шеф стручног штаба ТСЦ-а.

Првог дана тренери су слушали занимљива искуства младог тренера ТСЦ-а Жарка Лазетића, као и селектора U-19 репрезентације Јована Дамјановића. Ове теме су биле намењене тренерима омладинске лиге и инструкторима. Другог дана семинара намењеног тренерима кадетске лиге и инструкторима теме су прилагођене овој узрасној категорији.

Селектор Александар Луковић је представио идеју игре U-17 репрезентације, а након тога све то демонстрирао кроз практични тренинг на терену. Радован Кривокапић је у емотивном излагању дочарао искуства и емоције са Европског првенства у Израелу, са обимним видео материјалом. Осим стручних делова, поделио је са колегама богата искуства и сјајне анегдоте на путу Србије  до великог успеха и полуфинала континенталног шампионата.

Свако од предавача је одржао занимљиво предавање, дотакавши се различитих тема, које су важне за развој и едукацију младих тренера. Основна идеја је била да се представи стручни рад у млађим репрезентативним селекцијама ФСС, са циљем едукације и усавршавање младих тренера и да се овај модел приближи клубовима. Ово је само први корак са циљем да се у наредном периоду настави са оваквим видом стручне сарадње са клубовима.

Семинару су присуствовали испред ФСС:

-Никола Лазетић,директор млађих селекција

-Игор Матић, координатор инструкторске службе и млађих селекције

-Александар Јовић, селектор U-20 репрезентације

-Душан Гелић, координатор лига и такмичења

-Јовица Шавија, комесар за суђење

Душан Гелић и Јовица Шавија су говорили о улози тренера и судија у спречавању инцидената на утакмицама млађих категорија.

Тренери су истакли задовољство што су могли да чују корисна предавања квалитетних предавача, која ће им бити од користи.

“Захвалио бих се свим учесницима семинара, као и предавачима. Жеља нам је била да обрадимо разноврсне теме и едукујемо што већи број младих тренера. Селектори и тренер Жарко Лазетић су поделили своја искуства и приближили им своју идеју игре. Уубеђен сам да су сви учесници семинара изашли богатији за једно велико искуство у животу. – изјавио је Игор Матић, координатор млађих репрезентација и инструкторске службе ФСС, који је био посебно задовољан одзивом тренера.