Vesti

SELEKTOR SRBIJE U HUMANITARNOJ MISIJI | DRAGAN STOJKOVIĆ ZA DECU NIŠA

28.05.2021.

 

Istog dana kada je objavio spisak igrača za utakmice protiv Jamajke i Japana, selektor A tima Srbije Dragan Stojković imao je niz aktivnosti u rodnom Nišu. Jedan od najbolji fudbalera Srbije svih vremena, karijeru je počeo u niškom Radničkom, a zahvaljujući fenomenalnim partijama i vanserijskim potezima u prvenstvu Jugoslavije i Kupu UEFA, skrenuo je pažnju Crvene zvezde i kasnije ispisao istoriju srpskog, evropskog i svetskog fudbala.


Stojković je u petak posetio matičnu Opštinu Palilula, kao i Fudbalski savez Niša, ali je najvažniji deo posete vezan za Javnu predškolsku ustanovu „Pčelic“a, u kojoj se selektor Srbije pojavio sa predivnim poklonima za one najmlađe. U prisustvu gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i gradskih većnika Marije Ranđelović i Aleksandra Stojičića, Stojković je podelio tri tone Bambijevog plazma keksa koje su otišle na tri različite adrese – Zavodu za vaspitanje omladine, Domu za decu i omladinu „Duško Radović“ i Javnoj predškolskoj ustanovi „Pčelica“. Na poklonima za najmlađe selektoru su se zahvalili Svetlana Mitić, direktorka Javne predškolske ustanove „Pčelica“, Luka Gašević, direktor Doma za decu i omladinu „Duško Radović“ i Jelena Aleksić „direktorka Zavoda za vaspitanje omladine.

Dragan Stojković poklonio je dres Srbije gradonačelnici Niša, Dragani Sotirovski…

„Ovo je najlepši broj (10) za najbolju i najlepšu gradonačelnicu“ obratio se selektor Srbije prvoj ženi Niša i još jednom  podsetio koliko mu je drago što je imao priliku da u ulozi selektora dođe u posetu svom rodnom gradu.

Selektor Srbije bio je gost i Fudbalaskog saveza Niša, gde su ga dočekali prvi čovek FS RIS Novica Tončev i generalni sekretar FS RIS i ujedno prvi čovek gradskog fudbalskog saveza, Hadži – Ivan Đorđević.