A selekcija

Selektor Muslin pozvao 25 igrača za Moldaviju i Republiku Irsku

15.08.2017.

Pred nama su dve veoma važne utakmice na putu do Rusije, a želja je da ostanemo prvi na tabeli

Selektor Srbije Slavoljub Muslin saopštio je imena igrača za predstojeće kvalifikacione duele protiv Moldavije (2. septembar) i Republike Irske (5. septembar).
Na spisku selektora nalaze se: golmani Vladimir Stojković, Predrag Rajković,Aleksandar Jovanović i Marko Dmitrović, igrači odbrane Branislav Ivanović, Jagoš Vuković, Stefan Mitrović, Nikola Maksimović, Matija Nastasić, Aleksandar Kolarov, Uroš Spajić, Ivan Obradović i Antonio Rukavina, vezisti Ljubomir Fejsa, Luka Milivojević, Nemanja Matić, Nemanja Gudelj i Nemanja Maksimović, napadači Dušan Tadić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović, Adem Ljajić, Andrija Pavlović, Mijat Gaćinović i Aleksandar Prijović.

Na veoma posećenoj konferenciji za medije prvi čovek našeg najboljeg nacionalnog tima istakao je da je prvi sledeći meč sa Moldavijom najvažniji…
-Pred nama su dve veoma važne utakmice a želja je samo jedna, da ostanemo prvi na tabeli i posle septembarskih mečeva – rekao je Slavoljub Muslin.
Novo, staro ime na spisku reprezentacije je Adem Ljajić…
-Rekao sam i ranije da su vrata reprezentacije svima otvorena, otvorena su za svakog ko može da pomogne i uvek je dobrodošao. Pratili smo formu Ljajića tokom priprema i zaključili da može da nam pomogne u mečevima koji nas očekuju.
U Beograd dolazi Moldavija, a onda Orlovi odlaze u Dablin…
-Nema odlučujućih utakmica, možda će to biti poslednja.Imamo još četiri meča, u igri je 12 bodova a svaki duel je važan. Sada razmišljamo o Moldaviji, onda nas čeka susret sa Republikom Irskom. Da li sam zadovoljan dosadašnjim učinkom? Mogu da budem zadovoljan zato što smo prvi,a možda smo u nekim mečevima mogli da ostvarimo i bolji ishod, ali ne bih se ljutio da sve bude ovako i na kraju kvalifikacija.
Pozvan je Ljajić, a vrata su ostala otvorena za sve igrače, tako i Sergeja Milinkovića – Savića…
-Uvek polazim od toga da su igrači koje sam pozvao, najbolji za utakmice koje nas očekuju.I sam poziv Ljajiću ide u prilog onome što sam ranije govorio, a to je da vrata nikome nisu zatvorena. Gde vidim Ljajića? Njegova forma je odlična, ispratili smo ga tokom priprema a vidim ga u našem sistemu odmah do najisturenijeg napadača…

Prvi golman reprezentacije Vladimir Stojković ne može da brani protiv Moldavije zbog parnih kartona…
-Videćemo ko će biti između stativa za meč sa Moldavijom. Stojković ima žute kartone, a posle Moldavije razmišljaćemo o susretu koji nas očekuje u Dablinu.
Među pozvanim igračima nema nikog iz domaćeg šampionata, ali to ne znači da ih neće biti u nekom narednom periodu…
-Nisam ovde da bih nekome učinio zadovoljstvo i pozvao igrača iz našeg prvenstva , jednostavno u ovom trenutku i za ovo okupljanje smatram da nema igrača koji bi bio pojačanje za reprezentaciju.
Selektor je na kraju ponovio da Srbija u svaki meč do kraja kvalifikacija ulazi sa jasnim ciljem, a to je da ostvari pobedu…
-Želimo do kraja maksimalan broj bodova i sve ćemo učiniti da to i ostvarimo. Idemo redom, prvo Moldavija, a onda ćemo razmišljati o Irskoj – zaključio je Slavoljub Muslin.