А селекција

Селектор Муслин позвао 25 играча за Молдавију и Републику Ирску

15.08.2017.

Пред нама су две веома важне утакмице на путу до Русије, а жеља је да останемо први на табели

Селектор Србије Славољуб Муслин саопштио је имена играча за предстојеће квалификационе дуеле против Молдавије (2. септембар) и Републике Ирске (5. септембар).
На списку селектора налазе се: голмани Владимир Стојковић, Предраг Рајковић,Александар Јовановић и Марко Дмитровић, играчи одбране Бранислав Ивановић, Јагош Вуковић, Стефан Митровић, Никола Максимовић, Матија Настасић, Александар Коларов, Урош Спајић, Иван Обрадовић и Антонио Рукавина, везисти Љубомир Фејса, Лука Миливојевић, Немања Матић, Немања Гудељ и Немања Максимовић, нападачи Душан Тадић, Филип Костић, Александар Митровић, Адем Љајић, Андрија Павловић, Мијат Гаћиновић и Александар Пријовић.

На веома посећеној конференцији за медије први човек нашег најбољег националног тима истакао је да је први следећи меч са Молдавијом најважнији…
-Пред нама су две веома важне утакмице а жеља је само једна, да останемо први на табели и после септембарских мечева – рекао је Славољуб Муслин.
Ново, старо име на списку репрезентације је Адем Љајић…
-Рекао сам и раније да су врата репрезентације свима отворена, отворена су за сваког ко може да помогне и увек је добродошао. Пратили смо форму Љајића током припрема и закључили да може да нам помогне у мечевима који нас очекују.
У Београд долази Молдавија, а онда Орлови одлазе у Даблин…
-Нема одлучујућих утакмица, можда ће то бити последња.Имамо још четири меча, у игри је 12 бодова а сваки дуел је важан. Сада размишљамо о Молдавији, онда нас чека сусрет са Републиком Ирском. Да ли сам задовољан досадашњим учинком? Могу да будем задовољан зато што смо први,а можда смо у неким мечевима могли да остваримо и бољи исход, али не бих се љутио да све буде овако и на крају квалификација.
Позван је Љајић, а врата су остала отворена за све играче, тако и Сергеја Милинковића – Савића…
-Увек полазим од тога да су играчи које сам позвао, најбољи за утакмице које нас очекују.И сам позив Љајићу иде у прилог ономе што сам раније говорио, а то је да врата никоме нису затворена. Где видим Љајића? Његова форма је одлична, испратили смо га током припрема а видим га у нашем систему одмах до најистуренијег нападача…

Први голман репрезентације Владимир Стојковић не може да брани против Молдавије због парних картона…
-Видећемо ко ће бити између статива за меч са Молдавијом. Стојковић има жуте картоне, а после Молдавије размишљаћемо о сусрету који нас очекује у Даблину.
Међу позваним играчима нема никог из домаћег шампионата, али то не значи да их неће бити у неком наредном периоду…
-Нисам овде да бих некоме учинио задовољство и позвао играча из нашег првенства , једноставно у овом тренутку и за ово окупљање сматрам да нема играча који би био појачање за репрезентацију.
Селектор је на крају поновио да Србија у сваки меч до краја квалификација улази са јасним циљем, а то је да оствари победу…
-Желимо до краја максималан број бодова и све ћемо учинити да то и остваримо. Идемо редом, прво Молдавија, а онда ћемо размишљати о Ирској – закључио је Славољуб Муслин.