A selekcija

SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ: VIDELO SE SRCE I KOMPAKTNOST, OVO ZAJEDNIŠTVO POKAZUJE KAKO MOŽEMO DA IGRAMO

18.06.2018.

Srbija je ostvarila veoma vrednu pobedu u prvom meču Svetskog prvenstva u Rusiji, protiv Kostarike u Samari, a selektor Mladen Krstajić ne krije da je zadovoljan ishodom, ali i slikom svoga tima…

-Bez obzira što smo pokušavali da spustimo loptu na zemlji, znali smo da ćemo u slučaju pobede dobiti mir pred duel sa Švajcarskom. Da smo, ne daj Bože, izgubili, mediji bi tražili uzorke poraza. Hvala Bogu, dobili smo, ali moramo s obe noge da ostanemo na zemlji – rekao je posle meča na Kosmos Areni srpski selektor.

Od prvog dana mandata Mladen Krstajić ponavlja jednu reč… 

– Tim. I pre ove utakmice sam govorio da je atmosfera najvažnija. Nije bilo lažne skromnosti u našim izjavama da je ambijent u ekipi sjajan. Nismo lagali javnost. Neki su mislili da to pričamo kako bismo, eventualno, sakrili probleme. Moram i da pohvalim igrače, jer su posle tri sedmice priprema došli ovde, znajući da neće moći na more sa porodicama i devojkama. Možda nije bila neka igra, ali se videlo veliko srce i kompaktnost. Ovo zajedništvo pokazuje kako možemo da igramo.

Ako je i bilo onih koji su sumnjali u njega,posle pobede u Samari stvari se menjaju…

-Takav mi je život. Još 1992. mi je bačena kocka da se borim. Imam jaka leđa, sve mogu da istrpim. Bitno je da su igrači bili mirni. Da su, ne daj Bože, poraženi, ja bih bio taj koji bih izašao u javnost i zaštitio ih, jer su oni zaslužni što smo se kvalifikovali. A

Selektora, kao i sve navijače, raduje način igre… -Najviše me raduje odnos, način na koji su se momci ponašali. Bilo je dobrih i manje dobrih detalja, neki mogu da se isprave, ali je najbitnije što smo održali dobru atmosferu pred Švajcarsku. Javnost se uverila da smo delovali kao ekipa, tim. To bi trebalo zadržati. Kao i mirnoću. Ne treba leteti, nego analizirati meč čim se vratimo u Kaljinigrad. Što će se i desiti. Uradili smo dobar posao, ali nam predstoje još dve teške utakmice.

Priprema za taj duel u Kaljinigradu sa Švajcarcima, 22. juna, već su pri kraju. -Sve protivnike u grupi smo jednako analizirali. Sad samo sledi šlag na tortu. Analiza je završena stvar, jer i Švajcarci znaju nas koliko i mi njih – ne ostavlja dilemu Mladen Krstajić.