A selekcija

SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ POSLE MEČA SA RUMUNIJOM

10.09.2018.

Posle meča sa Rumunijom selektor Mladen Krstajić je odgovarao na pitanja brojnih medija…

-Čestitam reprezentaciji Rumunije na fer i korektnoj igri, kao i našim  navijačima koji su došli da podrže ove momke. Ćestitam i mojim igračima na zalaganju, angažovanju i mogu slobodno da kažem, dobroj igri.Ostaje gorak ukus zbog rezultata, jer mislim da smo zaslužili pobedu. Međutim, to je fudbal.Bili smo bolji tokom cele utakmice, kontrolisali smo igru, imali veliki broj prilika, pogotovo u prvom poluvremenu koje nismo iskoristili, u drugom delu smo primili dva jeftina gola i na kraju to se broji – rekao je Mladen Krstajić.

Imali smo igru za 5:0 a onda ispustili pobedu…

-To su neke stvari koje jednostavno ne znam kako da objasnim…Imamo poluvreme gde igramo, stvaramo šanse, Rumunija nije imala ništa posebno.Dali smo i gol na vreme, onda imali još nekoliko šansi. Drugo poluvreme smo ponovo počeli s namerom da imamo posed, ali videli ste..Primili smo dva jeftina gola.

Da li česte promene u timu utiču na rezultate…

-Ako pratite reprezentaciju Srbije onda znate da imamo dosta mladih igrača koji treba da dobiju šansu.Ova selekcija je u fazi stvaranja…Imali smo i neke povređene igrače, Milenkovića, Matića…A promene su normalne ako se zna da smo imali utakmicu pre tri dana, a treba da proverimo igrače koji mogu da igraju za najbolju reprezentaciju.I Rumuni su danas imali nekoliko igrača u odnosu na prethodni meč sa Crnom Gorom.

Drugi gol je primljen iz prekida…

-Skrenuli smo pažnju, mi ne možemo da reagujemo sa klupe, jednostavno to je reakcija igrača u tom trenutku.

-Svaki meč je važan, danas je Crna Gora pobedila Litvaniju.Znali smo i pre početka ovog turnira da će biti teško i da u svaku utakmicu moramo ući ozbiljno i maksimalno angažovano. U oktobru nas čekaju dve utakmice u gostima, imamo kvalitet i posle analize ove dve utakmice videćemo šta i kako dalje – zaključio je selektor Mladen Krstajić.