A selekcija

SELEKTOR LJUBIŠA TUMBAKOVIĆ | USPELA PROVERA, UVEK JE DOBRO KADA SE POBEDI (VIDEO)

10.10.2019.

Selektor Ljubiša Tumbaković smatra da je provera na prijateljskoj utakmici sa Paragvajem uspela. Prvom čoveku najboljeg nacionalnog tima bila je ovo treća utakmica i druga pobeda na klupi Orlova.

„Ispunili smo cilj u oktobarskom okupljanju, a to je da pokušamo da napravimo kontinuitet selektiranja igrača, kao i da proverimo neke fudbalere koje do sada nismo videli. Mislim da je ova provera uspela. Uvek je dobro kada se pobedi, mada nismo blistali. Uvek može bolje, ali je dosta igrača iz prvog saziva bilo van ekipe. Ova utakmica je pokazala da na neke igrače možemo da računamo“, ocenio je Tumbaković posle meča u Kruševcu.

Selektor je istakao da iako je reč o prijateljskoj utakmici, koja je došla kao zagrevanje za duel sa Litvanijom u ponedeljak u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pobeda je uvek važna.
„Bilo kakva pobeda pravi prostor da se napravi dobra atmosfera. Kroz celu utakmicu igrali smo na način koji bi trebalo da bude naša prepoznatljivost. U Litvaniji će biti mnogo bolje, moramo tamo da napravimo dobar rezultat, da bismo ostali u takmičarskom tonusu“, zaključio je Tumbaković.