Vesti

SEĆANJE NA ĐENOVU KAO UVERTIRA ZA DUEL SRBIJA (U21) - BRAZIL (U23) | NIKOLA LAZETIĆ I KLAUDIO BRANKO

03.06.2021.

Mlada reprezentacija Srbije (U21) ima pred sobom dve provere, prvo duel sa Rusijom (6.juna SCFSS) a zatim dva dana kasnije na stadionu „Rajko Mitić“ veoma zahtevan meč protiv selekcije Brazila (U23) koja se priprema za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Tim povodom, Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija FSS ugostio je Klaudija Branka, koordinatora mlađih selekcija FS Brazila, čuvenog reprezentativca koji je sa „selesao“ osvojio Svetski kup 1994. godine.

-Drago nam je da se Klaudio Branko i kompletna ekspedicija Brazila osećaju prijatno u Srbiji – rekao je Nikola Lazetić.- Obojica smo igrali u Đenovi, on početkom 90-tih, ja naravno kasnije, ali imali smo dovoljno razloga da oživimo neke uspomene iz tog divnog kluba i grada. Moram da kažem da nas je Branko zamolio da im izađemo u susret i naš meč odigramo, kako su oni rekli, na još jednoj poznatoj  „Marakani“, našem „Rajku Mitiću“. Izašli smo im u susret.

Klaudio Branko je veliko ime brazilskog fudbala, ostao je u sećanju našim ljubiteljima fudbala…

-Tokom druženja pozvao sam selektora Dragana Stojkovića, koji je u tim trenucima bio u Dubaiju, gde je sa reprezentacijom čekao let za Japan. Razgovarao je sa Brankom, podsetili su se zajedno njegovog oproštajnog meča protiv Jugoslavije i gola koji je postigao sa skoro 40 metara. Obradovao se naš gost tom razgovoru.