Arhiva

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

28.05.2019.

FSS zajedno sa Zajednicom i klubovima pokrenuo važan projekat – u novu sezonu sa najsavremenijim terenima i boljim stadionima!

Jedan od najvećih problema sa kojima se suočava srpski fudbal jeste neodgovarajuća fudbalska infrastruktura. To se pre svega odnosi na stadione koji su građeni pre više od 50 godina, ali i na terene koji su u jako lošem stanju, daleko ispod standarda koje savremeni fudbal zahteva.

Na inicijativu FSS klubovi će iskoristiti pauzu između dva prvenstva da rekontruišu svoje glavne terene i postave nove travnate podloge. Novi tereni u skladu sa najsavremenijim zahtevima i standardima biće postavljeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Surdulici, Ivanjici, Lučanima, Šapcu… Realizacija ovog veoma važnog projekta već je u toku, a radovi su započeti na stadionima Napretka, Partizana i Voždovca. FSS će narednih dana potpisati ugovore sa velikim brojem klubova, a predviđeni su radovi na sanaciji drenaže, postavljanju savremenih zalivnih sistema i nove travnate podloge najvišeg kvaliteta. Na nekim stadionima će biti ugrađeni i grejači terena, a mnogi klubovi će uložiti značajna sredstva i na unapređenje pratećih sadržaja (tribine, sedišta, svlačionice, semafori, pomoćni tereni…). Pored Superligaša, pomoć će dobiti i prvoligaški klubovi. Namera saveza je da se klubovi u novoj sezoni nadmeću na novim, savremenim terenima kako bi kvalitet fudbala bio na višem nivou. FSS će pratiti realizaciju ovog veoma važnog projekta i prezentirati javnosti više detalja u narednim danima.